Acasă Actualitate Ministrii Agriculturii din România, Ilie Sârbu, şi Polonia, Marek Sawicki, dezbat Politica...

Ministrii Agriculturii din România, Ilie Sârbu, şi Polonia, Marek Sawicki, dezbat Politica Agricolă Comună

366
DISTRIBUIȚI

Ilie Sârbu, ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, se va afla la Varşovia, în perioada 3 –5 septembrie, pentru a onora invitaţia omologului său din Polonia, Marek Sawicki.
„Ştiu că Polonia este o mare putere agricolă. Agricultura poloneză este atât o ramură producătoare de produse agricole, cât şi un mod de viaţă. Acelaşi lucru este valabil şi la noi, de aceea plec cu gândul că, împreună cu ministrul agriculturii din Polonia, vom găsi soluţii la provocările care vor veni din 2013.” , a declarat ministrul Ilie Sârbu.
Cu ocazia acestei întâlniri bilaterale, fi dezbătute teme privind viitorul Politicii Agricole Comune după 2013, situaţia pe piaţa laptelui sau ajutorul de stat în forma plăţilor în avans, a dobânzilor la împrumuturile luate pentru achiziţionarea terenurilor agricole.
Totodată, va fi luată în calcul şi varianta cooperării în domeniul cercetării prin noi metode de diagnostic a bolilor animalelor, ca pesta porcină sau febra “West Nile”, precum şi acordarea de sprijin în stabilirea sistemului de extensie agricolă şi schimb de experienţă în punerea în practică a reglementărilor UE prin sistemul de extensie. În urma acestei întâlniri, există posibilitatea unor schimburi pentru cooperare cu partea română în domeniul controlului furajelor de origine animală şi mecanismele de intervenţie pe piaţa cerealelor, dar şi marjele de comerţ în sectorul alimentar.

Comentarii

comentarii