Acasă Actualitate Ministrul Agriculturii le recomandă românilor cum să nu mai arunce mâncare la...

Ministrul Agriculturii le recomandă românilor cum să nu mai arunce mâncare la gunoi. Nu se pune problema unei crize alimentare

DISTRIBUIȚI

Nu apariția unei crize alimentare e o problemă în România, ci faptul că se aruncă multă mâncare la gunoi e situația neplăcută, spune ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, prezent vineri la Timișoara. Două miliarde de kilograme de alimente ajung la gunoi, aceasta în timp ce producția agricolă realizată este mai mare decât necesarul de consum.

”Nu avem de ce să ne temem din perspectiva unei crize alimentare, și o spun cu responsabilitate, și am să vă ofer și argumentele necesare. Trebuie să facem diferența dintre o criză alimentară, care este definită de lipsa alimentelor la raft, și o criză a disponibilității populației de a avea acces la acele alimente. Sunt două lucruri total distincte. Într-o țară în care, în anul 2021 s-au aruncat două miliarde de kilograme de alimente au fost aruncate la gunoi, putem vorbi de risipă alimentară”, a spus Chesnoiu.

El are, în schimb, recomandări pentru populație: nu mai cumpărați fără limită alimente, pe care la final de săptămână să le aruncați. Un sfat „bătrânesc”, pe care l-a încercat pe propria piele, ministrul spune că înainte de a merge la cumpărături se hrănește, pentru că pe stomacul gol întotdeauna cumperi mai mult decât ai nevoie.

Comentarii

comentarii