Acasă Actualitate Ministrul Agriculturii Petre Daea, audiat de procurorii DNA Timișoara, în dosarul predecesorului...

Ministrul Agriculturii Petre Daea, audiat de procurorii DNA Timișoara, în dosarul predecesorului său Adrian Chesnoiu este acuzat că a intervenit pentru a influenţa mai multe concursuri de angajare

DISTRIBUIȚI

Ministrul Agriculturii Petre Daea a sosit vineri dimineaţă la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care predecesorul său Adrian Chesnoiu este acuzat că a intervenit pentru a influenţa mai multe concursuri de angajare

Întrebat de ziariști dacă va spune adevărul și numai adevărul, Daea a răspuns: ”Tot timpul!”.

El este audiat pentru că una din cele 4 persoane căreia Chesnoiu le-ar fi dat subiectele pentru concursul de angajare era ”pila” lui ”nea Petrică”, actualul ministru Petre Daea, se arată în referatul DNA trimis la Parlament pentru ridicarea imunității lui Chesnoiu, document consultat de G4media.ro.

„Pila” lui „nea Petrică” era Mihai Cosmin Corobea, în telefonul căruia procurorii au găsit la percheziţia informatică un contact notat: „Nasa Cami Luchi”, despre care procurorii spun că este soția lui Petre Daea, Camelia Luchian Daea.

Adrian Chesnoiu i-ar fi cerut unui membru al comisiei de concurs să le dea „pilelor” subiectele „în mare”, nu în detaliu, ca să nu ia 10 şi să bată la ochi, ci doar să treacă examenul, potrivit documentului DNA. „Chiar la nea‘ Petrică vă găsirăți să …”, ”Omul acela m-a rugat și el două lucruri, trei, cinci, aproape șapte (râde). Da, măcar, drecu, să i le rezov”, spune fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu în interceptări.

Comentarii

comentarii