Acasă Actualitate Ministrul Cseke Atilla nu a venit la Timișoara cu prea multe vești...

Ministrul Cseke Atilla nu a venit la Timișoara cu prea multe vești noi: Stadionul, încă în faza de SF. Sala Polivalentă, procedură de evaluare a ofertelor reîncepută

332
DISTRIBUIȚI

Ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, a venit la Timișoara și, printre altele, a vizitat, timp de cinci minute, și Stadionul „Dan Păltinișanu”, în locul căruia urmează să fie construit unul nou. Întrebat dacă se progresează, acesta a amintit că se așteaptă finalizarea studiului de fezabilitate (SF), dar după aceea ar trebui ca lucrurile să meargă mai repede.

„După cum știți, CNI (Compania Națională de Investiții, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării – n.r.) are două investiții majore în infrastructura sportivă din Timișoara. (…) La stadion, lucrăm la întocmirea SF. În momentul în care am SF putem să mergem mai departe cu procedura de achiziție publică. La sala polivalentă, procedura a fost reluată. Ca urmare a deciziei instanței, după o contestație (la licitația pentru execuție – n.r.) a trebuit reluată procedura de evaluare a ofertelor. Cele două investiții sunt importante și sunt susținute de către guvern. Evident, procedurile legale vor trebui făcute la toate. Le urmărim pe toate pentru că sunt foarte importante pentru Timișoara și zona de vest”, a declarat Cseke.

Vizita la stadion a durat doar cinci minute, spune ministrul, pentru că trebuia doar „și ministrul să vadă necesitatea construirii unui nou stadion”. Acesta dă totuși asigurări că procedurile vor merge, de acum încolo, mai repede: „Odată ce avem studiul de fezabilitate, documentația trebuie să treacă prin trei comitete tehnico-economice: la CNI, la Ministerul Dezvoltării și printr-un consiliu interministerial de lucrări publice. Aceste comitete lucrează în permanență: cele de la CNI și minister se întâlnesc de cel puțin două ori pe lună, cel interministerial cel puțin o dată pe lună. Așadar, după ce avem studiul de fezabilitate, lucrurile pot avansa ceva mai repede”.

Comentarii

comentarii