Acasă Actualitate Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, senatorul Alina Gorghiu și primarul Claudiu Buciu au...

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, senatorul Alina Gorghiu și primarul Claudiu Buciu au vizitat Biblioteca Municipală din Lugoj

1188
DISTRIBUIȚI

Aflat în vizită în județul Timiș, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a ajuns și la Lugoj, unde a vizitat Biblioteca Municipală și Casa Bredicenilor. Cu acest prilej, ministrul Bogdan Gheorghiu a decis că Ministerul Culturii să devină partener al Bibliotecii Municipale Lugoj, urmând să fie realizat un program cultural pentru susținerea lecturii la nivelul publicului tânăr.

“Am vizitat Biblioteca Municipală Lugoj alături de Alina Gorghiu, vicepreședinta Senatului României, și de Claudiu Buciu, noul primar al municipiului, deoarece susțin valorificarea culturală și economică a unor astfel de spații. Biblioteca a fost înfiinţată în anul 1951, iar din anul 1968 funcţionează în vechea clădire a poștei, de pe strada Ion Creangă nr. 1 – de altfel am aflat astăzi că unii lugojeni încă o mai numesc și „Poşta veche”. Am decis ca Ministerul Culturii să devină partener al acestei instituții atât de importante pentru comunitatea din Lugoj și urmează să realizăm un program cultural pentru susținerea lecturii la nivelul publicului tânăr. În prezent, Biblioteca Municipală Lugoj este un centru cultural activ ce se află într-un amplu proces de renovare. Lucrările au vizat sala de împrumut de carte pentru adulți și au presupus dislocarea a mai mult de 100 de rafturi de bibliotecă și a peste 25.000 de cărți. Mulțumim echipei Bibliotecii Municipale Lugoj pentru explicațiile oferite și căldura cu care ne-a primit!”, a declarat ministrul Bogdan Gheorghiu, cu ocazia vizitei la Biblioteca Municipală Lugoj.

Conducerea Bibliotecii Municipale Lugoj a salutat „disponibilitatea și intenția clară” arătată, atât de către ministrul Culturii cât și de autoritățile locale, de a sprijini cele două instituții lugojene prin investiții și proiecte culturale concrete.  “Este încurajator și onorant  pentru noi, lugojenii, că ministrul Culturii și doamna senator Alina Gorghiu au ajuns să viziteze Biblioteca Municipală Lugoj, arătându-și disponibilitatea și intenția clară de a sprijini instituția  prin proiecte culturale concrete. Oaspeții noștri au vizitat și Casa Bredicenilor, au apreciat că pe lângă bibliotecă mai exista în Lugoj o altă instituție care este un reper în viața culturală a orașului. Atât Biblioteca Municipală cât și Casa Bredicenilor sunt instituții dinamice prezente în viața comunității locale care fac parte din geografia culturală bănățeană. Alături de domnul ministrul al Culturii și de doamna senator Alina Gorghiu au mai fost prezenți la Biblioteca Municipală Lugoj și domnii Claudiu Alexandru Buciu, primarul Lugojului, și Bogdan Blidariu, viceprimar. Cu acest prilej am purtat și un dialog constructiv despre proiectele viitoare privind dezvoltarea celor două instituții prin investiții cât și prin susținerea  Bibliotecii Municipale Lugoj și Casei Bredicenilor. Sunt convinsă că această vizita va rămâne una memorabilă nu numai  prin prezența unor înalți demnitari ai țării – doamna senator Alina Gorghiu, domnul ministru al Culturii – ci și prin discuțiile punctuale concrete privind sprijinirea  proiectelor culturale ale celor două instituții, sprijin susținut și de actuala conducere a orașului, prin domnul primar și domnul viceprimar. Mulțumim cu respect și considerație că, în această perioadă dificilă prin care trece întreaga planetă, există disponibilitate și înțelegere pentru ceea ce înseamnă cartea, lectură pentru speranță și normalitate și, nu în ultimul rând, faptul că meseria de bibliotecar a fost, este și rămâne o meserie nobilă și necesară în orice societate”, ne-a declarat Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj.

Comentarii

comentarii