Acasă Actualitate Ministrul Culturii, la Timișoara, pentru a discuta despre proiectele viitoarei Capitale Culturale...

Ministrul Culturii, la Timișoara, pentru a discuta despre proiectele viitoarei Capitale Culturale Europene

683
DISTRIBUIȚI

George Ivașcu, ministrul Culturii, se află la Timișoara împreună cu o delegație, pentru a discuta despre viitoarea Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Delegația ministerului se va întâlni și cu juriul de monitorizare a asociației TM 2021, care se află în urbea de pe Bega.

Secretarul de stat, timișoreanul Ion-Ardeal Ieremia a făcut declarații referitor la scopul vizitei delegației de la minister la Timișoara.

„Avem în agendă întâlniri cu autoritățile locale, pentru a găsi soluții, față de acum trei săptămâni când am identificat probleme. Domnul ministru a dorit să discute punctual cazul fiecărei instituții din subordinea primăriei și a consiliului județean, pentru a găsi soluții în viitor pentru a se putea asigura o susținere financiară. Mai târziu vom avea o întânire cu juriul de monitorizare, care în noua sa configurație va trebui să conțină și un reprezentant la Ministerului Culturii. Toată lumea dorește binele Timișoarei. Soluțiile sunt multiple, ele vor trebui tratate separat, să poată fi cuprinse și să asigure susținerea guvernamentală. Finanțarea proiectelor e un subiect care e în agendă. Din semnalele pe care le avem, abordarea, inclusiv a juriului de monitorizare, este una extrem de pozitivă”, a spus secretarul de stat Ion-Ardeal Ieremia.

Comentarii

comentarii