Acasă Actualitate Ministrul Grindeanu a discutat la Abu Dhabi despre un posibil parteneriat pentru...

Ministrul Grindeanu a discutat la Abu Dhabi despre un posibil parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal cargo pe Aeroportul Internaţional Timişoara

DISTRIBUIȚI

Sorin Grindeanu a anunţat, miercuri, că cei din conducerea Abu Dhabi Ports Group şi-a manifestat interesul pentru derularea unor investiţii în Portul Constanţa, în zona Molului Sud. Ministrul Transporturilor a mai precizat că, la întâlnirea pe care a avut-o cu aceştia la Abu Dhabi a discutat şi despre un posibil parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal cargo pe Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia”, care „poate deveni astfel un puternic nod comercial regional, conectat la reţelele de transport feroviar şi rutier”. 

„Investiţii emirateze în România! Conducerea Abu Dhabi Ports Group şi-a manifestat interesul pentru derularea unor investiţii în Portul Constanţa, în zona Molului Sud. În cadrul întâlnirii, pe care am avut-o astăzi la Abu Dhabi, reprezentanţii acestui grup au transmis că vor să dezvolte proiecte în zona molurilor 3 şi 4 din Port. Am stabilit să înfiinţăm un grup comun de lucru care să discute despre încheierea unui Memorandum de Înţelegere între Portul Constanţa şi AD Ports Group. I-am invitat pe reprezentanţii AD Ports Group să viziteze Portul Constanţa pentru a stabili termenii colaborării, inclusiv în contextul interesului manifestat de aceştia pentru investiţii în ceea ce priveşte insula artificială din port”, a scris Sorin Grindeanu, miercuri pe Facebook.

El a mai spus că a discutat „şi despre un posibil parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal cargo pe Aeroportul Internaţional Timişoara “Traian Vuia”, care poate deveni astfel un puternic nod comercial regional, conectat la reţelele de transport feroviar şi rutier”.

 „Acest Centru Intermodal, a cărui construcţie este evaluată la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafaţă de 65 de hectare şi ar oferi facilităţi de depozitare şi transport, inclusiv pentru mărfurile intercontinentale”, a mai spus ministrul Transporturilor, conform news.ro.

Comentarii

comentarii