Acasă Actualitate Ministrul Marcel Vela, la Lugoj: „Nivelul Timișului a început să scadă și...

Ministrul Marcel Vela, la Lugoj: „Nivelul Timișului a început să scadă și cota de atenție se îndreaptă spre o zonă mai sigură”

1132
DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne Marcel Vela a fost prezent, vineri după-amiază, la Lugoj, unde a avut o ședință cu echipa de conducere a intervențiilor în zonele afectate de inundații.

„Am avut un briefing cu toți cei care condus tot ce ține de gestionarea și decizia intervenției în aceste momente complicate. Am avut o întâlnire și cu forțele Ministerului de Interne și cu băieții care au venit din alte județe – Mehedinți, Olt, Dolj sau Teleorman, băieți primiți cu prietenie și camaraderie de cei din Timiș. Spre bucuria noastră nu a fost nevoie de o intervenție în forță pentru că nivelul Timișului a început să scadă și cota de atenție se îndreaptă spre o zonă mai sigură, dar în același timp suntem vigilenți pentru că încă în amonte este avertizare de cod roșu de ploi. Trebuie să gestionăm cu multă înțelepciune tot ceea ce se întâmplă în amonte, inclusiv cu zona acumulărilor hidrografice și cu tot ce ține de zona operativă, pentru că principalul nostru scop este salvarea vieților”, a declarat ministrul Marcel Vela.

O viitură majoră s-a produs pe râul Timiş, vineri, în dreptul staţiei hidrometrice Lugoj nivelul apei depăşind cu 13 centimetri nivelul maxim istoric înregistrat în anul 2005, a anunţat Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB).

Ministrul Vela a efectuat, vineri, o vizită în judeţele Caraş-Severin şi Timiş, în zonele afectate de inundaţii. Vela a fost însoţit de secretarul de stat în Ministerul Mediului, Leonard Achiriloaei, directorul general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”, Ervin Molnar, şi de şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan-Paul Iamandi.

Ministrul s-a deplasat şi în oraşul Oţelu Roşu, unde râul Bistra a inundat mai multe gospodării.

Un număr de 58 de localităţi din 16 judeţe au fost afectate de inundaţii în urma precipitaţiilor abundente, pompierii acţionând, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din 25 de case, 346 de curţi, 73 beciuri/subsoluri şi 11 străzi, a informat IGSU, vineri dimineaţă. 

Comentarii

comentarii