Acasă Actualitate Ministrul Muncii, Marius Budăi, demisionează în urma scandalului azilelor groazei din Ilfov

Ministrul Muncii, Marius Budăi, demisionează în urma scandalului azilelor groazei din Ilfov

DISTRIBUIȚI

Ministrul Muncii, Marius Budăi, urmează să îşi dea joi demisia din funcţie, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov, au declarat surse politice pentru News.ro. Anunţul ar urma să fie făcut în şedinţa de Guvern care începe la ora 11.00.

Potrivit surselor, ministrul era aşteptat astăzi să preznte premierului Marcel Ciolacu raportul privind situaţia din centrele de îngrijire a bătrânilor, în urma scandalului de la azilele din Ilfov.

Premierul Marcel Ciolacu declara că nu are nicio milă pentru „ticăloşii” care au făcut astfel de lucruri şi că prioritatea va fi verificarea şi reanalizarea autorizaţiilor la toate centrele pentru copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la ceea ce s-a întâmplat în azilele groazei că este “o ruşine naţională”. El a mai spus că răul trebuie tăiat de la rădăcină şi a adăugat că “vinovaţi sunt toţi cei care au ştiut şi nu au făcut nimic, nu au sesizat, nu au intervenit”.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut consultări cu reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale reprezentative din domeniul asistenţei sociale, pe subiectul condiţiilor oferite în centrele de îngrijire a vârstnicilor şi persoanelor cu handicap. Una dintre organizaţiile reprezentative, Centrul pentru Resurse Juridice, care a a avut un protocol cu Ministerul Muncii în baza căruia putea face controale neanunţate în aceste centre, protocol denunţat unilateral de minister, a refuzat să participe la discuţii, potrivit news.ro.

Organizaţiile Declic şi Corupţia Ucide au anunţat organizarea unui protest, joi seară, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Sub sloganul “Toţi ştiau: afară cu Budăi şi Firea!”, organizatorii solicită demiterea celor doi miniştri, susţinând că aceştia “au ştiut despre ororile din căminele pentru bătrâni şi au tăcut” şi, “mai mult, au încercat să muşamalizeze totul”.

Comentarii

comentarii