Acasă Actualitate Ministrul Rovana Plumb, la Timișoara: Se realizează accesul la apă potabilă pentru...

Ministrul Rovana Plumb, la Timișoara: Se realizează accesul la apă potabilă pentru 380.000 de locuitori din Timiș

1037
DISTRIBUIȚI

La Timișoara a fost semnat contractul pe fonduri europene pentru introducerea a noi rețele de apă și canalizare în 81 de localități din cel mai vestic județ al țării. Contractul pe fonduri europene de alimentare cu apă și canalizare a fost semnat luni la Timișoara de ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra, liderul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară și Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Se realizează accesul la apă potabilă pentru 380.000 de locuitori din Timiș și 53.000 de cetățeni din Timiș, 48 de comunități locale pentru care se vor face aceste investiții. Timiș, ca și județ, este unul dintre județele fruntașe la absorbția fondurilor europoene. Timișul are 1.600 de contracte de finanțare pe fonduri europene, deci 1.600 de obiective de investiții”, a spus Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, la Timișoara.

Proiectul pe fonduri europene este în valoarea de 180 milioane de euro, 135,6 milioane euro, se vor realiza 22 de stații de tratare a apei, 483 de kilometri de conducte de alimentare cu apă, șase stații de epurare, 412 kilometri rețele de canalizare.

 
 
 
 
 
 
 

Comentarii

comentarii