Acasă Actualitate Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ameninţă cu unele restricţii în anumite zone, acolo...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ameninţă cu unele restricţii în anumite zone, acolo unde se observă o transmitere comunitară accentuată.

1113
DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că noile cazuri de infecție cu COVID-19 arată că România se află pe „o cocoasă” în evoluția pandemiei, adăugând că „unii bagatelizează munca de 3 luni” în ceea ce privește măsurile de protecție.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că în aceste zile asistăm la o creştere a numărului de cazuri de COVID – 19, având o transmitere comunitară accentuată. Tătaru anunţă că, dacă evoluţia va fi nefavorabilă, autorităţile se gândesc să impună unele restricţii în anumite zone, acolo unde se observă o transmitere comunitară accentuată.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, le-a transmis parlamentarilor din opoziţie care au iniţiat o moţiune de cenzură împotriva sa, ”să nu grăbim politica peste momentul medical”. ”Aş fi vrut să gândim un pic altfel”, a afirmat ministrul.

“Ne-am oprit pe parcursul unei pante descendente. Iar astăzi mai facem o cocoasă cu noile cazuri, după o perioadă de relaxare, văzând și că o mare parte a românilor nu respectă măsurile de protecție. Unii bagatelizează munca de 3 luni.

“Ne apropiem de un moment când o să vedem că avem o dublare sau triplare a numărului de cazuri pe zi. Este grav acest lucru, în condițiile în care marea masă a românilor a respectat restricțiile. Și nu e corect ca acum să strici ce s-a muncit până acum. Încă există virusul în comunitate.

Cred că politicul a venit prea repede peste sanitar. Iar economicul ne arată unde suntem”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Tătaru mai spune că nu vrea să intre în polemică în această perioadă de pandemie. ”Cred că toată această perioadă, în care o ţară răbda, când 1500 de oameni mureau, când peste 24.000 de oameni erau infectaţi, când 3168 de cadre medicale erau infectate, când 11 cadre medicale mureau, aceşti domni care acum caută diverse motive, ba mai mult bagatelizează ce s-a întâmplat în această perioadă, să fi ieşit în faţă. Nu i-am văzut. Poate atunci ar fi vrut să îi vadă şi alegătorii din colegiile lor, ce fac pentru ei într-un moment cu adevărat de criză. Nu vreau să intru în polemică, polemica este pentru politică, eu sunt un profesionist, este o parte medicală pe care vreau să o duc până la capăt în acest episod pandemic. După aceea putem discuta şi politică”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Comentarii

comentarii