Acasă Actualitate Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Dacă se va ajunge la 300 de cazuri...

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Dacă se va ajunge la 300 de cazuri COVID-19 în 24 de ore, autoritățile vor reintroduce restricțiile

6863
DISTRIBUIȚI

Măsurile restrictive ar putea fi reintroduse în zonele în care apar focare de coronavirus, dacă nu sunt respectate regulile de igienă și normele venite la pachet cu relaxarea restricțiilor, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Tătaru a explicat că relaxarea restricțiilor se poate face în paralel cu gestionarea pandemiei numai în măsura în care sunt respectate regulile de igienă și precauțiile luate de autorități.

„În condițiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate și vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderență, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricții, dar se poate și să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată. Azi avem 166 de cazuri, dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Vom avea o perioadă în care va urma o creștere ușoară, progresivă, nu o creștere exponențială”, a spus ministrul Sănătății Nelu Tătaru, la Digi 24.

El a explicat de la ce număr de infectări se vor impune restricții suplimentare.

„Suntem pe un număr de 250 de cazuri. Menținerea ne arată că există un focar. Creșterea spre 300 înseamnă că avem transmitere și trebuie să reintervenim”, a mai spus Tătaru.

Comentarii

comentarii