Acasă Eveniment Aeroportul din Timişoara va fuziona cu aeroportul din Arad

Aeroportul din Timişoara va fuziona cu aeroportul din Arad

429
DISTRIBUIȚI

O spune ministrul Transporturilor, Anca Boagiu…

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a fost, vineri, la Timişoara. Numai ce-a venit, că a şi plecat. A stat doar cât să primească primii oameni de la noul terminal non-Schengen, ce a fost deschis pe Aeroportul din Timişoara şi cât să meargă pe autostrada în construcţie Timişoara-Arad, la Giarmata. La aeroport, tânărul care a fost primul intrat în terminal a avut marea surpriză de a primi o fotografie veche a Aeroportului din Timişoara şi felicitări din partea ministrului Transporturilor. Terminalul non-Schengen, inaugurat de Anca Boagiu, va fi folosit atunci când România va intra în Spaţiul Schengen, pentru pasagerii din ţările ce nu sunt în acest spaţiu. Toate bune şi frumoase… până când a venit vorba de unificarea aeroporturilor din Arad şi Timişoara. S-a mai încercat acest lucru, anul trecut, dar fără succes. Când s-a auzit că cele două aeroporturi au fost propuse spre fuziune, multe voci s-au ridicat împotriva acestei chestiuni. S-au făcut dezbateri şi s-a arătat că Aeroportul din Timişoara e pe profit, se descurcă singur şi nu are nevoie de un aeroport ca cel din Arad lângă el… Nu are nevoie? Ei bine, chiar asta va avea. O spune chiar ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.
Conducerea centrală va fi la Timişoara
Cele două aeroporturi – Arad şi Timişoara – se vor unifica – se pregătesc actele pentru a lua fiinţă Compania Aeroportuară Banat, în ciuda împotrivirii timişorenilor, de-a lungul timpului.  „Unificarea se va face exact pe modelul celor de la Bucureşti, se va crea o companie, compania sper să se numească Banat. Vor avea fiecare conducerile lor, conducerea centrală va fi aici (n.r. – la Timişoara). Vrem să aducem acele modificări de care are nevoie acest aeroport, astfel încât să devină un puternic hub regional”, a declarat Anca Boagiu, la Timişoara.
Nicolae Robu: “Nu putem susţine orbeşte o asemenea idee”
“Aeroportul din Timişoara – intenţia de unificare – nu putem să ne împotrvim, pur şi simplu, ideii de a crea o instituţie mai puternică, mai cuprinzătoare, care să gestioneze ambele aeroporturi. În spatele acestei intenţii de unificare nu cumva să se ascundă gândul ca profitul realizat de Aeroportul din Timişoara să fie folosit nu pentru extinderea şi dezvoltarea lui, ci pentru a celui din Arad. E un mare semn de întrebare pe care îl am. Câtă vreme nu va exista un răspuns, nu putem susţine orbeşte o asemenea idee. Eu cred că este extrem de important pentru toţi bănăţenii, includ aici şi pentru arădeni, să existe în această regiune un aeroport internaţional la standardele vremurilor pe care le trăim, unul funcţional, care să asigure curse peste tot în lume. Dacă la bugetul de stat se găsesc resurse şi pentru extidnerea celui din Arad, eu mă bucur”, a declarat senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş. Deputatul PNL Horia Cristian e de părere că această fuziune este… “mirositoare”. Nu de alta, dar spune că aceste două aeroporturi sunt incomparabile. În plus, terenurile de pe la Aeroportul din Arad aparţin, în două cazuri, şi unor persoane private, spune Horia Cristian. “Vorbim de fuziunea a două aeroporturi care, aparent, sunt incomparabile. Această fuziune, care s-a mai încercat o dată, este extrem de mirositoare”, a declarat Horia Cristian.

 

Comentarii

comentarii