Acasă Actualitate Ministrul Transporturilor e mulțumit de evoluția lucrărilor la noul terminal Plecări Externe...

Ministrul Transporturilor e mulțumit de evoluția lucrărilor la noul terminal Plecări Externe de la Aeroportul Timișoara

DISTRIBUIȚI

Constructorul își va putea respecta termenul din contract pentru finalizarea lucrărilor la noul terminal pentru Plecări Externe, care se ridică în acest moment la Aeroportul Internațional Timișoara. Chiar dacă a existat o întârziere, aceasta a fost recuperată, acum dificultatea operațiunilor va fi mai scăzută.

Cea mai dificilă fază a proiectului, partea subterană a clădirii, care a și presupus operațiuni mai dificile de realizare, cu turnare a unui volum mare de beton, a fost depășită. Contractul a reintrat în grafic, acum s-a ajuns la 11% din total, dar partea ulterioară va fi mai ușor de pus în practică, aceasta și pentru că firma constructoare va lucra cu segmente prefabricate.

„Felicit compania care realizează acest proiect pentru aeroport. Sunt toate șansele, făcând lucrurile de fundație și ieșind din pământ, ca termenele pe care și le-au asumat prin contract, și anume sfârșitul acestui an, să fie respectate. Trebuie să știm că POIM, pe zona aviație, se încheie în acest an, până atunci trebuie să terminăm. Voi veni periodic pe șantier.”, a declarat Grindeanu.

Constructorul, societatea Concelex, confirmă că se va încadra în termen.

„Am ieșit din pământ. Tunelul de subtraversare este finalizat, acum lucrăm la partea de montaj stâlpi. O să trecem la finalizarea rampei, pe partea de descărcare de bagaje la terminalul de sosiri. Am lucrat în condiții destul de grele de iarnă, de frig, de ploaie”, spune reprezentantul societății constructoare.

Grindeanu spune că și restul proiectelor realizate cu fonduri europene la aeroport merg bine.

Comentarii

comentarii