Acasă Economic Ministrul Transporturilor l-a demis pe directorul CFR. Trenul care l-a dus la...

Ministrul Transporturilor l-a demis pe directorul CFR. Trenul care l-a dus la Deva a întârziat 40 de minute

766
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat marți, la Deva, că directorul Companiei de Căi Ferate CFR SA, Marius Chiper, a fost demis pentru că trenurile întârzie în mod constant din cauza lipsei de organizare din cadrul companiei.

Ministrul Transporturilor este într-o vizită în judeţul Hunedoara şi a ajuns la Deva cu trenul. Garnitura a avut o întârziere de 40 de minute, spre nemulţumirea ministrului, care a spus că o astfel de întârziere nu se justifica, în condiţiile în care vremea era bună.

Ministrul a spus că nu poate tolera “lipsa de respect față de cetățeni” și că va avea o întâlnire, la sediul ministerului, cu personalul responsabil din infrastructura feroviară, căruia îi va atrage atenția asupra problemelor din sistem.

“Nu facem demiteri ca să facem loc pentru alții (…) Nu se poate să tolerăm lipsa de respect față de cetățeni. Eu nu voi tolera, toleranța este zero. Problemele întârzierii trenurilor nu sunt datorate faptului că materialul rulant este învechit. Sunt datorate infrastructurii, care provoacă aceste întârzieri. De aceea, dânsul (Chiper — n.r.) a fost demis astăzi. Nu pot să înțeleg cum pe calea ferată București-Constanța, în care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizată și este cea mai modernă din România, trenul trebuie să întârzie zeci de minute, decât ca și lipsă de organizare, de preocupare, de exigență a conducătorului respectiv. I-am atras atenția domnului Chiper, ieri, la ministerul Transporturilor. Culmea, știa că vin la Deva și totuși acest tren a întârziat o oră. Și nu a întârziat o oră azi, întârzie în fiecare zi (…) Când o să vină viscolele, ce o să ne facem?”, a spus ministrul Transporturilor.

Potrivit acestuia, este nevoie de punctualitate în circulația trenurilor, el menționând că demiterea directorului Marius Chiper va reprezenta un semnal de avertisment “foarte serios” că astfel de probleme “nu vor mai fi tolerate”.

Compania de Căi Ferate CFR SA a emis un comunicat în care se afirmă că Marius Chiper şi-a prezentat el însuşi demisia din postul de director al CFR, din motive personale.

Comentarii

comentarii