Acasă Actualitate Mințile tulburi și încurcate din administrația Fritz. ”Salvatorii noștri habar nu au...

Mințile tulburi și încurcate din administrația Fritz. ”Salvatorii noștri habar nu au de câți bani mai au nevoie la Colterm ca să trecem iarna”

DISTRIBUIȚI

Roxana Iliescu, consilier local PRO România, constată că reprezentanții administrației Fritz „habar nu au” de câți bani are nevoie Colterm pentru a furniza căldură și apă caldă până la finalul iernii. Aceasta amintește că city-managerul Matei Creiveanu, viceprimarul Ruben Lațcău și primarul Dominic Fritz au menționat diferite sume, între 50 și 100 de milioane de lei, pentru ca, până la urmă, cererea semnată de cel din urmă să fie de… 130 de milioane de lei.

Iată trecerea în revistă a sumelor pomenite în ultimele luni de administrația Fritz, făcută de Roxana lliescu pe rețelele de socializare miercuri, 2 februarie:

„Minți tulburi și încurcate!

În timp ce city managerul ne spunea la sfârșitul lunii octombrie că «pe o zi de iarnă costul cu cărbunele ar fi pe undeva la 250.000 lei, iar costul cu gazul ar fi undeva pe la 500.000- 600.000 lei», la un consum preponderent de cărbune, pentru următoarele două luni de iarnă:

-vicele Lațcău spune că am avea nevoie de la Guvern de vreo 75-80 mil. lei;

-administratorul special Amza spune că am avea nevoie de la Guvern de vreo 50 mil. lei;

-primarul Fritz cere Guvernului 130 mil. lei, în contextul în care tot el ne spune că «pentru a fi cald în case și în spitale și școli, am avea nevoie de circa 1 milion de euro, în fiecare zi».

Să nu mai zic că ultima dată, același primar, a declarat pe Digi 24 că am avea nevoie de fapt de vreo 100 mil. lei…

Ce părere aveți?

Eu cred sincer că salvatorii noștri habar nu au de câți bani mai au nevoie ca să trecem iarna!

Nu au nimic, o fundamentare, vreun calcul estimativ ceva, orice, altfel nu-mi explic cum naiba să te «joci» cu zecile de milioane de lei la modul ăsta! Același partid, oameni din lumi paralele, paralele inclusiv cu realitățile și nevoile acestui oraș!”.

Între timp, prefectul Mihai Ritivoiu (PSD) a spus că, deși a observat probleme serioase la Colterm, a înaintat cererea primăriei către guvern, având „sprijinul politic” atât al său, cât și al lui Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, cu care a purtat discuții alături de primarul Dominic Fritz în ultimele zile. Ulterior, și parlamentarii PSD și PNL de Timiș au anunțat că sprijină inițiativa.

Comentarii

comentarii