Acasă Actualitate Miracolul mai e posibil

Miracolul mai e posibil

266
DISTRIBUIȚI

Sunt bucuros că am trăit ca să o văd și pe asta. Și, pentru prima dată, așa cum semnalez și în „Ia pastila SRS!” de azi, sunt cu adevărat optimist. Pentru că am văzut omenia la lucru. Iar astăzi veți afla și dvs. Cei care, dintr-un motiv sau altul, veți ajunge la bisericile Foișor și Sălaj. Sau veți afla pe alte căi despre minunea care se întâmplă acolo. „Caravana comunității” a pornit. Ea este destinată nevoiașilor de toate vârstele. Și va face înconjurul Bucureștiului și al țării.

În numai câteva zile – și acesta este primul miracol – în cursul acestei săptămâni, sute de persoane s-au asociat aproape instantaneu pentru a fi promotorii acestei inițiative cetățenești. Ajutorarea oamenilor nevoiași de toate vârstele. Fiecare cu ce are. Au pornit această aventură umanitară oameni cu bani, dar și oameni care trăiesc modest, cetățeni obișnuiți, întreprinzători și personalități de marcă, cum este de pildă doamna Ecaterina Andronescu. Fiecare face ce poate.

Am urmărit pe grupul creat spontan, din care fac și eu parte, cum, din mers, în mare viteză, toți acești oameni s-au auto-organizat și au creat aproape instantaneu o uriașă mașinărie. Unii își pun autoturismele la dispoziție, alții donează fel de fel de produse alimentare și sanitare, s-a ivit și un domn, care vine cu un aparat Kangen, care va produce apă potabilă pe loc pentru beneficiari acestei acțiuni caritabile și totul se va desfășura astăzi în spațiile aferente celor două biserici, desigur în colaborare cu preoții.

Atenție! Totul s-a petrecut fără ca în spate să existe vreo mare societate comercială, care, în baza donațiilor, intenționează să-și diminueze impozitele sau să-și facă reclamă. Fără vreo televiziune în spate. Nu există nicio televiziune, niciun ziar, niciun site, nicio instituție guvernamentală sau civilă sau de orice fel care încearcă să-și facă imagine pe seama necăjiților, cărora oamenii inimoși care au pornit la drum spontan își propun să le facă un bine.

Am insistat, din momentul în care m-am decis să scriu și să vorbesc despre această emoționantă acțiune caritabilă, să aflu și să furnizez opiniei publice datele de contact ale unui secretariat, ale unui manager, ale unui reprezentant de orice fel a acestui desant în sufletul și în inima oamenilor. Și nu am reușit. Pur și simplu pentru că nu există așa ceva. În cele din urmă, am convis o persoană, care va fi desigur asaltată în viitor de propuneri, să-mi ofere și să vă ofere adresa ei de e-mail. Această adresă este ioanavintu@yahoo.com. Contactați-o. Caravana a pornit. Și se va deplasa prin bunăvoința oamenilor simpli, fără Guvern, fără partide, fără ziare chiar și, până una alta, fără televiziuni în întreaga țară, aducând puțină lumină, puțină bucurie, puțin din cele necesare vieții oamenilor nevoiași.

Comentarii

comentarii