Acasă Politica Mircea Criste, fost procuror general al României, a devenit membru PLR Timiş

Mircea Criste, fost procuror general al României, a devenit membru PLR Timiş

730
DISTRIBUIȚI

plr cristeMircea Criste, fost procuror general al României în perioada preşedintelui Emil Constantinescu, a devenit membru al Partidului Liberal Reformator. Acesta s-a înscris în filiala Timiş a PLR, la invitaţia senatorului Petru Ehegartner.

„Când domnul Ehegartner mi-a vorbit despre acest proiect, cerându-mi să îl asist prin atâta cât pot eu acorda expertiză în anumite domenii, sigur că am acceptat cu mare plăcere. Din manifestul noului partid, mie mi s-au părut anumite lucruri foarte interesante, pe marginea cărora aş putea ajuta, aş putea să-mi aduc o contribuţie în lucruri legate de evoluţia instituţională, constituţională chiar. Adevărul e că în ultimul timp proiectul de revizuire constituţională în România a fost trecut pe un plan secundar, după ce demarase foarte puternic. Cred că aici este loc de a aduce o contribuţie, de a face anumite lucruri”, a declarat Criste.

Conform senatorului Ehegartner, Mircea Criste va activa la nivel central în PLR. Partidul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu îşi va constitui un consiliu legislativ care să profesionalizeze iniţiativele legislative. Fostul procuror general va oferi consultanţă în cadrul acestei comisii.

Mircea Criste a fost membru PNL în perioada 2010-2014. În prezent este profesor la Universitatea de Vest din Timişoara. După ce a părăsit funcţia de procuror general, a fost ambasador al României în Macedonia. A fost decorat de preşedinte cu Ordinul „Steaua României în grad de Mare Ofiţer” „Meritul Judiciar clasa a III-a”.

Comentarii

comentarii