Acasă Politica Mircea Geoană: „Preşedintele României trebuie să aibă un rol de unificare a...

Mircea Geoană: „Preşedintele României trebuie să aibă un rol de unificare a naţiunii, nu de reprezentare a unui partid”

DISTRIBUIȚI

Mircea Geoană: „Preşedintele României trebuie să aibă un rol de unificare a naţiunii, nu de reprezentare a unui partid”, a declarat Secretar General Adjunct al NATO, joi, la Cluj-Napoca, prezent la evenimentul de business și tehnologie „Techsylvania”, respectiv „România în Europa. Centru vs. Periferie”.

Această declarație întărește speculațiile potrivit cărora Mircea Geoană ar urma să candideze ca independent la alegerile prezidențiale din septembire.

„Cred că preşedintele României trebuie să fie deasupra partidelor, să lucreze cu partidele, evident, dar nu trebuie să aparţină, să depindă de vreun partid politic, pentru că, prin definiţie, trebuie să aibă un rol de unificare a naţiunii, nu de reprezentare la vârful statului român a unui partid sau a altuia.

Din punctul meu de vedere, anul 2024 este anul independenţilor în politica românească şi sunt absolut hotărât să-mi păstrez această preferinţă”, a declarat Mircea Geoană, joi, la Cluj, potrivit Agerpres.

În cadrul evenimentului „România în Europa. Centru vs. Periferie”, parte din seria „Marea Dezbatere Națională”, organizat de ONG-ul „România Renaste!”, Mircea Geoană a vorbit despre nevoia națiunii române de a avea succes, de a fi recunoscută și apreciată la nivel internațional.

„Dincolo de performanța sportivă remarcabilă pe care tinerii sportivi ne-au făcut-o cadou, cred că izbucnirea aceasta de mândrie, de patriotism, de frumusețe națională, români de acasă cu români din diaspora, ne arată cât de mult avem nevoie ca națiune de respect, de succes, de încredere în forțele proprii (…) întotdeauna, fotbalul și sportul sunt doar o fațetă a societății”, a declarat Geoană, potrivit video-ului postat pe pagina de Facebook a „România Renaște!”

Comentarii

comentarii