Acasă Actualitate Mirela Toc, „funcționara-problemă” din Primăria Timișoara, combate acuzațiile din sesizarea semnată de...

Mirela Toc, „funcționara-problemă” din Primăria Timișoara, combate acuzațiile din sesizarea semnată de primarul Nicolae Robu

DISTRIBUIȚI

Mirela Toc, „funcționara-problemă”, a trimis Comisiei de disciplină dovezile cu care dorește să combată acuzațiile din sesizarea semnată de primarul Nicolae Robu pe 17 ianuarie.

Conform acelei adrese, Mirela Toc nu și-ar fi respectat îndatoririle de serviciu din fișa postului, folosindu-se, în schimb, de calculatorul de serviciu în scopuri personale, 52 din cele 80 de ore lucrate de aceasta în luna decembrie 2019. Primarul spunea că aceste aspecte i-au fost semnalate de Cătălin Iapă, la acel moment consilierul său personal.

La acel moment, Mirela Toc declara că nici nu a primit fișa postului după ce, în septembrie 2019, a fost mutată de la Serviciul Relaționare Directă cu Cetățenii. În plus, funcționara a constatat că adresa IP de pe dovada atașată sesizării nu corespunde cu cea a calculatorului său de serviciu.

„Cum poate să dovedească faptul că am stat 52 de ore pe Facebook, când șeful meu direct, Coraș Daniel, mi-a dat ca sarcină de serviciu să întocmesc proiect de hotărâre, referate, privind Regulamentul de colectare și transport al uleiul uzat, Regulamentul de colectare a bateriilor și acumulatorilor, în diverse variante pe care i le-am trimis? M-a trimis la Târgul de Iarnă, să întreb dacă comercianții au contract cu o firmă pentru colectarea uleiului uzat. Toate aceste e-mailuri se găsesc în calculatorul meu și, culmea, nu se regăsesc în tabelul trecut de domnul primar”, declara Mirela Toc în februarie, la prima audiere în fața Comisiei de Disciplină.

La acea primă întrevedere, aceasta a primit doar dovezile invocate de primar, fiind sfătuită să formuleze, la rândul ei, o întâmpinare și să aducă propriile dovezi prin care să-și justifice activitatea de la locul de muncă, în decembrie 2019. De atunci, din diferite cauze, a doua prezență în fața comisiei a tot fost amânată.

Acum, Mirela Toc a trimis, printr-un e-mail, comisiei de disciplină ordinul primarului de mutare a acesteia la Biroul Salubrizare, acordul său și condițiile în care îl dă, e-mail-urile prin care își arată activitatea din decembrie 2019, registrul cu deplasările din acea lună, dovada că are alt IP decât cel invocat de Robu, adresa prin care a sesizat neconformități în formarea comisiei și o sesizare făcută la Prefectura județului Timiș privind activitatea Simonei Drăgoi, cea care este președintele comisiei.

Pe acordul semnat la schimbarea serviciului în care activează, impusă de noua organigramă a Primăriei, Mirela Toc a semnalat faptul că este de acord cu mutarea atât timp cât beneficiază de aceleași condiții ca ceilalți angajați pe aceeași poziție. Totuși, nici până astăzi, spune aceasta, nu ar fi primit fișa postului pentru a știi exact care îi sunt îndatoririle.

Încă din februarie, funcționara acuza faptul că numirea Simonei Drăgoi în Comisia de disciplină ar duce la un conflict de interese, din faptul că tocmai pe aceasta a reclamat-o în luna mai 2019 la Prefectură. Mirela Toc o acuza pe aceasta că a semnat, din poziția de secretară, cum era la acea vreme. mai multe acte prin care s-a adus prejudiciu Primăriei Municipiului Timișoara.

„Am enumerat și atașat dovezile din care rezultă faptul că mi-am îndeplinit atribuțiile (deși nu am primit fișa postului) și că nu am folosit calculatorul de serviciu deoarece nu e IP-ul din sesizarea d-lui primar”, transmite Mirela Toc.

Comentarii

comentarii