Acasă Actualitate Miresme îmbietoare aproape de Timișoara. Oamenii au stat la coadă pentru a...

Miresme îmbietoare aproape de Timișoara. Oamenii au stat la coadă pentru a gusta păturata pe crumpi

1492
DISTRIBUIȚI

Un preparat tradițional din Banat a adunat mulți oameni la… degustare. La Ciacova a avut loc sâmbătă prima ediție a Festivalului Păturatei. Deliciosul preparat tradițional a fost gătit de bucătari în văzul lumii, la Ciacova. Cazanele și oalele au clocotit, iar participanții la festival au așteptat cuminți să fie mâncare gata pentru a degusta preparatul.

Știți ce e păturata și cum se face. Cum nu? Se face o foaie de aluat ca de tăiței, subțire, se rulează, apoi se formează o formă ca de melc, care se pune pe tocana de cartofi (crumpi) ce sfârâie deja în oală. După ce clocotește e gata și păturata. Deși este o mâncare de post, bănățenii au mai îmbunătățit-o de-a lungul timpului cu carne, brânză și alte asemenea.

La Ciacova, la festival, s-au format cozi mari ale oamenilor care așteptau să fie gata preparatul. Fiecare a primit o porție pe gratis. A mai fost muzică populară la festival, au fost jocuri pentru copii și tarabe cu diverse lucruri de… „târg”. A fost prima ediție a acestui festival, iar păturata a fost la înălțime.

 

Comentarii

comentarii