Acasă Actualitate Mișcarea „România Renaște” îi cere public lui Mircea Geoană să candideze la...

Mișcarea „România Renaște” îi cere public lui Mircea Geoană să candideze la alegerile prezidențiale – video

DISTRIBUIȚI

Mișcarea România Renaște (MRR) cere public secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, Mircea Geoană, să intre în cursa pentru Președinția României.

Într-o conferință de presă extraordinară desfășurară vineri, la București, profesorul Dumitru Borțun subliniază că Geoană este singurul candidat cu o viziune transformatoare capabil să elibereze energiile pozitive ale națiunii.

Profesorul Dumitru Borțun, în numele Mișcării România Renaște, declară: „Cine iubește România și nu se teme de schimbare (…) Cine poate să vadă ceea ce ne unește pe toți românii, mai presus de ceea ce ne diferențiază (…) Cine vede pădurea ca întreg, mai presus de copacii care o compun, este așteptat alături de noi”.

 

Totodată, președintele Partidului România în Acțiune, Mihai Apostolache, afirmă că Mircea Geoană este „acea limpede de care România are nevoie, că Geoană are toate calitățile de a fi prietenul românilor”.

Pe de altă parte, reprezentantul Uniunii Naționale a Studenților din România, Zamfir Ciprian, consideră că „un președinte al tinerilor poate facilita dialogul între tineri și adulți”.

Mircea Șaptelei, student la Sciences Po Toulouse, susține că „vocea noastră este ascultată, așa că noi, ca tineri plecați, ne dorim să avem pe cineva să ne reprezinte datorită experienței sale”.

În paralel, avocata Cristiana Uzuna, membră a Baroului Madrid, declară din capitala spaniolă: „Vom face o campanie cinstită pentru dânsul și pentru România”.

Mișcarea România Renaște publică un apel prin care subliniază competența și corectitudinea lui Mircea Geoană, amintind de experiența sa vastă ca ambasador, ministru de externe și Secretar General Adjunct al NATO. „Dl. Mircea Geoană este cel mai calificat pentru cea mai înaltă demnitate în statul român, așa cum o arată și românii când îl creditează cu cele mai mari șanse de a câștiga Președinția”.

MRR avertizează asupra fragilității și vulnerabilității României în plan intern, în ciuda apartenenței la UE și NATO. „Sistemul politic românesc a rămas mult în urma transformărilor din societate și reprezintă astăzi o frână în dezvoltarea țării”, se declară în apel.

Mișcarea îndeamnă toate forțele democratice să se unească în sprijinul candidaturii lui Mircea Geoană: „Împreună suntem mai puternici decât indiferența, aroganța, minciuna, ipocrizia și incompetența celor ce se opun unei Românii renăscute”.

Comentarii

comentarii