Acasă Economic Misiunea economică de succes a CCIA Timiș la China Smart Expo

Misiunea economică de succes a CCIA Timiș la China Smart Expo

919
DISTRIBUIȚI

În perioada 31 mai – 1 iunie 2018, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în colaborare cu Central European Trade and Logistics Cooperation Zone (CECZ Co.Ltd) au organizat o misiune economică la Budapesta de vizitare a  celei de-a 9-a ediții a CHINA SMART EXPO. Târgul este unul din cele mai mari și complexe evenimente din Europa Centrală și de Est destinat afacerilor cu China, care cuprinde expoziții, prezentări de firmă, conferințe tematice și întâlniri de afaceri de tip B2B, fiind o platformă de întâlnire a producătorilor, exportatorilor și importatorilor chinezi cu oameni de afaceri din țările europene.

Ediția 2018 a reunit, pe o suprafață de 10.000 mp, peste 400 de companii chineze abilitate de Ministerul Comerțului din China care deţin licenţe de export-import în relația cu UE.

Evenimentul a fost structurat pe trei mari secțiuni:

CHINA SMART EXPO – au expus 300 de exportatori chinezi din domeniile: IT și electronică, industria agro-alimentară, construcţii, industria auto, textile, industria chimică, echipamente și articole de uz casnic, energie din surse regenerabile, publicitate-tipografie-imprimerie.

SHANDONG CULTURE EXPO – a reunit 80 de reprezentanți și delegați guvernamentali din sectoarele învățământ universitar, programe de mobilități pentru studenți, turism, sport, drepturi de autor, artă, mediul virtual.

CHINA IMPORT FAIR – camere de comerț și ministere din țările Europei Centrale și de Est  au fost prezente cu standuri naționale, reprezentând firme sau grupuri de firme care pot face export în China.

Delegația timișeană a fost formată din 38 de agenți economici, membri ai CCIAT, care au discutat cu oamenii de afaceri din China despre posibile colaborări.

 „Camera de Comerț din Timișoara organizează pentru a doua oară această misiune economică de vizitare a China Smart Expo, o manifestare expozițională de mare anvergură. Delegația de afaceri timișeană a avut întâlniri de afaceri de succes, fiecare firmă având minim șase întâlniri prestabilite, la care s-au adăugat alte întâlniri, funcție de interesul fiecăreia. (…) Din discuțiile cu participanții, se pare că unele luări de contact se vor finaliza cu precontracte și chiar contracte ferme. A fost o misiune reușită, firmele timișene au plecat din Budapesta foarte mulțumite de acest eveniment”, a spus Rodica Olinic, consilier Relații Publice CCIAT.

 „Am avut o participare extrem de numeroasă si bine reprezentată din aproape toate domeniile: de la comerț, care a predominat, până la industrie, agricultură, turism, consultanță, editură-imprimerie. Apreciez că a fost o misiune extrem de reușită.

Avem și participanți care au încheiat contracte, participanți care desfășoară deja activități premergătoare înființării unei linii de distribuție în România a unor produse chinezești. Cred că toată lumea a fost mulțumită ”, a completat Darius Georgiu, Vicepreședinte CCIAT.

„Sunt membru al CCIAT și țin să adresez aprecierile mele pe această cale organizării acestei misiuni economice, care din punctul meu de vedere previzionează un succes. Se pare că va fi un parteneriat între firma mea și o firmă chineză pe distribuție și mentenanță de utilaje. Organizarea a fost foarte bună și am avut posibilitatea de a contacta foarte ușor partenerii chinezi. Totodată, CECZ Co.Ltd și CCIAT ne vor oferi suportul legislativ, birocratic necesar, în funcție de ce probleme vom întâmpina”, a afirmat Răzvan Toderaș, administrator firmă.

„Reprezint o firmă de consultanță pe mai multe domenii. A fost un prim contact cu câteva companii din China care activează în domenii ca învățământ sau servicii turistice. În urma acestor întâlniri, s-au născut oportunități de colaborare. Firmele chineze sunt deschise și au o mare motivație de a intra pe piețele europene cu produsele și serviciile lor”, a menționat Ionuț Marcu, un alt agent economic timișean.

Participarea firmelor timișene membre ale CCIAT a fost gratuită.

La deschiderea oficială a CHINA SMART EXPO au fost prezenți numeroși oficiali de rang înalt ai Guvernului chinez, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Ungaria, ambasadorii sau consilierii economici ai țărilor participante cu delegații de afaceri (Croația, România, Polonia, Serbia, Slovenia, Ucraina), conducerea CECZ Co.Ltd Budapesta, mass media.

Din partea Ambasadei României în Ungaria a fost prezentă dna Tullia Balla Imola, consilier economic. 

 

Comentarii

comentarii