Acasă Actualitate Misterul rezultatelor schimbate la testele COVID ale bebelușilor de la Maternitatea Odobescu....

Misterul rezultatelor schimbate la testele COVID ale bebelușilor de la Maternitatea Odobescu. Contaminarea ar fi putut apărea la recoltare

1876
DISTRIBUIȚI

Rezultatele bebelușilor de la Maternitatea Odobescu, negative după retestarea pentru COVID 19, au ieșit pozitive într-o primă fază din cauza contaminării probelor la recoltare.

Doctorul Octavian Creț, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, care a pus la dispoziția Spitalului Municipal aparatele de testare, susține că acestea nu pot da rezultate greșite.

“În principiu, acestea nu pot da greș niciodată. Ca variante posibile sunt fie probe contaminate la recoltare fie negativarea virusului, care poate să apară după șapte zile. Alte variante nu există, pentru că aparatele nu pot extrage și amplifica ceea ce nu există. Aparatele sunt cele mai performante de pe piață, ca model. Deci, factorul uman mai puțin la manipulare, dar la recoltare, acolo se poate contamina”, explică Octavian Crețu.

Recoltarea inițială a probelor de la bebelușii care ale căror teste au ieșit ulterior negative au fost făcută de personal din cadrul Spitalului Municipal Timișoara.

Sursa: radiotimisoara.ro

Comentarii

comentarii