Acasă Actualitate Mită ceruta de un director CNAIR Timișoara: ochelari 3D şi consolă Playstation

Mită ceruta de un director CNAIR Timișoara: ochelari 3D şi consolă Playstation

DISTRIBUIȚI

silvia 4 79469400Mită incredibilă cerută de o directoare din CNAIR! Silvia Ciobanovschi a primit de la un om de afacer un televizor, o pereche de ochelari 3D, o consola playstation. Procurorii susţin ca astfel directoarea nu a mai precizat în acte de lucrările de infrastructură care nu au mai fost executate. Ioana Cîrstea are informaţii.
Silvia Ciobanovschi, la data faptei director al Direcţiei Lucrări Remediere Calamităţi din cadrul fostei CNADNR, a cerut şi primit cu titlul de mită de la un om de afaceri mai multe obiecte, se arată în rechizitorul întocmit de DNA.
“Prin prezentul rechizitoriu vom proceda la indicarea modalităţii în care inculpata Ciobanovschi Silvia Nely, având la data faptelor calitatea de director al Direcţiei Lucrări de Remediere Calamităţi din cadrul CNADNR, a pretins şi a primit de la inculpatul Staicu Nicolae Dumitru, având la data faptelor calitatea de director al SC (…) SRL, un televizor (…) cu telecomandă, o pereche de ochelari 3D (…), un adaptor (…), o consolă playstation (…) cu telecomandă, un expresor de cafea (…) şi o maşină de tuns iarba (…) cu un acumulator , în valoare totală de 14.746,9 lei, pentru a-şi îndeplini în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la recepţionarea unei lucrări de infrastructură rutieră al cărei beneficiar era CNADNR şi al cărei executant era o asociere de societăţi comerciale, al cărei lider era SC (…) SRL”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.
Potrivit documentului, la data de 29 noiembrie 2010, o comisie formată din mai mulţi angajaţi ai CNADNR şi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, condusă în calitate de preşedinte de inculpata Silvia Nely Ciobanovschi, a procedat la recepţionarea lucrării “Consolidare DN 57B km 69+000-78+900; 82+600-97+675” executată de o asociere de societăţi comerciale.
“Anterior deplasării în teren, membrii comisiei de recepţie s-au întâlnit cu reprezentanţii societăţilor comerciale executante, cu proiectantul şi consultantul lucrării, precum şi cu ceilalţi invitaţi la hotelul-restaurant (…), aparţinând SC (…) SRL , ocazie cu care inculpata Ciobanovschi Silvia Nely i-a pretins inculpatului Staicu Nicolae Dumitru să îi fie achiziţionate şi remise bunurile mai sus menţionate, acestea fiind scrise pe un bilet alături de numărul de telefon al (…), în schimbul acestor bunuri urmând ca activitatea de recepţie a lucrării să se desfăşoare în bune condiţii pentru SC (…) SRL”, se mai arată în rechizitoriu.
Surse judiciare au declarat că numărul de telefon înscris pe bilet aparţinea soţului Silviei Ciobanovschi, cel prin care, de altfel, au fost achiziţionate o parte dintre bunurile pretinse de inculpată, potrivit Agerpres.
Astfel, soţul acesteia ar fi mers într-un magazin din Bucureşti, de unde a ales o parte din bunuri, restul fiind comandate online, au precizat sursele citate.
Procurorii arată în rechizitoriu că procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor în cauză a fost întocmit cu încălcarea prevederilor legale, în sensul că nu au fost întocmite anexele 2 şi 3, deşi au fost constatate categorii de lucrări executate necorespunzător şi categorii de lucrări neexecutate.
Silvia Ciobanovschi nu a dat declaraţii în acest dosar, ea uzând de dreptul la tăcere, au spus sursele judiciare menţionate.
Procurorii DNA Timişoara au trimis-o în judecată pe Silvia Nely Ciobanovschi pentru luare de mită.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş-Severin.

Comentarii

comentarii