Acasă Actualitate Mitropolia Banatului, cu sprijinul CJT, organizează tabăra de creație Icoana în suflet...

Mitropolia Banatului, cu sprijinul CJT, organizează tabăra de creație Icoana în suflet de copil, cu 150 de participanți

DISTRIBUIȚI

Cu binecuvântarea ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Timişoarei, în colaborare cu Facultatea de Arte şi Design din Timişoara şi cu Consiliul Judeţean Timiş organizează, Tabara de creaţie „Icoana în suflet de copil”, la Muzeul Satului Bănățean, inclusă pe agenda culturală a Consiliului Judeţean Timiş – Centrul de Cultură și Artă.

Acest proiect se adresează elevilor din clasele V- VII, dar și studenților din Timiș, elevi clasaţi pe primele locuri la Olimpiada Naţională de Religie, etapa judeţeană, precum şi la alte concursurile şcolare. Prin această acţiune, Arhiepiscopia Timişoarei doreşte să acorde o atenţie specială elevilor merituoşi, ataşaţi de valorile Bisericii şi dornici să împărtăşească şi altora din credinţa şi dragostea lor pentru Dumnezeu.
Obiective: cunoaşterea iconografiei bisericeşti şi afirmarea propriei identităţii religioase, culturale şi naţionale; dezvoltarea creativităţii în rândul elevilor prin promovarea valorilor creştine; promovarea valorilor cultural creştine prin icoană în rândul adolescenţilor și dezvoltarea spiritului de solidaritate prin colaborare şi conlucrare.

Tabăra de creaţie îşi propune implicarea elevilor și studenților în mai multe activităţi. Organizatorii așteaptă 150 de participanți repartizați în trei serii, cu 8 ateliere de fiecare serie.

 

 

Comentarii

comentarii