Acasă Actualitate Mitropolitul Ioan al Banatului le cere preoţilor să fie solidari cu familiile...

Mitropolitul Ioan al Banatului le cere preoţilor să fie solidari cu familiile lovite de furtună

1267
DISTRIBUIȚI

ioan mitropolitul banatului 465x390Prea puternică a fost calamitatea de duminică din Timiş pentru ca cineva să poată uita prea devreme acele imagini apocaliptice care au lăsat în urmă vieţi frânte, familii fără acoperiş deasupra capului, agoniseala de o viaţă spulberată.

Furia naturii nu a ocolit nici lăcaşele de cult, au căzut cruci, turle, au fost smulse acoperişuri.

Mitropolitul Ioan al Banatului a fost imediat în mijlocul celor năpăstuiţi şi le-a cerut preoţilor, ca şi în alte dăţi de încercare dureroasă, să fie aproape de cei aflaţi în nevoi.

„Îi rog pe toţi preoţii din eparhie (…) să dea dovadă de multă solidaritate faţă de familiile care au avut de suferit în urma furtunii, ca într-un timp cât mai scurt, bisericile, casele şi şcolile afectate să poată fi utilizate de beneficiarii lor. În acest moment se efectuează reparaţii la majoritatea bisericilor şi caselor afectate de furtună, asigurându-se minimum necesar din fondurile protopopeşti de întrajutorare, precum şi din fondul Centrului eparhial de solidaritate creştină, ţinându-se seamă în mod special de casele familiilor cu resurse financiare insuficiente, întrucât mulţi dintre cei încercaţi în aceste zile nu reuşesc să depăşească o astfel de situaţie. Mulţumim Preafericitului Patriarh Daniel care în aceste momente a fost alături de noi, asigurându-ne de un ajutor financiar pentru refacerea bisericilor, a caselor parohiale şi a locuinţelor credincioşilor din Mitropolia Banatului”, a spus ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului.

În furtuna de duminică a fost afectată şi Catedrala Mitropolitană, mai ales pe partea din spatele intrării principale a acoperişului (mitra şi o cruce), 35 de biserici şi zeci de case parohiale din Arhiepiscopia Timişoarei.

Totodată, la Catedrala Mitropolitană şi în celelalte lăcaşe de cult ortodox şi mănăstiri s-au oficiat slujbe de pomenire pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa în urma furtunii, precum şi slujbe pentru însănătoşirea grabnică a răniţilor.

 

 

Comentarii

comentarii