Acasă Cultura Mitsoura, la IRAF

Mitsoura, la IRAF

DISTRIBUIȚI

Mitsoura, sau “a progressive electro world beat project”, cum se consideră ei, vin în concert la Timişoara sâmbătă, 25 iulie, la Grădina de vară, în cadrul celei de-a treia ediţii International Romani Art Festival. Mitsoura reprezintă unul dintre cele mai ilustre grupuri muzicale din estul Europei, preocupările membrilor pentru complexitatea artistică fac din trupă una recunoscută la nivel mondial pentru unicitatea abordării stilului şi pentru îmbinarea muzicii rome maghiare cu rădăcinile orientale. Monika (Mitsou) Miczura este considerată a fi una din cele mai bune cântăreţe de muzică romă, vocea sa reuşind să imprime o caracteristică unică trupei.
Artista a colaborat cu producătorul de film Tony Gatlif (GadjoDilo), a cântat cu Ando Drom şi Gipsy Kings şi a fost în turneu mondial cu Fanfara Ciocârlia.
Evenimentul produs de Asociaţia Culturală Turn, de care ne despart puţin mai mult de o săptămână, înseamnă: 10 concerte, spectacole de dans, teatru şi circ, jonglerii de foc, proiecţii de filme, expoziţii de fotografie, party-uri, lansări de carte, acţiuni pentru copii, târg de meşteşugari, acţiuni pentru persoanele private de libertate.
IRAF se desfăşoară sub egida Decadei Romilor 2005 – 2015 şi este un proiect realizat cu sprijinul Open Society Institute Budapesta, al Primăriei Municipiului Timişoara şi Consiliului Local Timişoara în cadrul conceptului “Timişoara – Open Art City / Timişoara – Oraş Deschis Artelor” şi al Agenţiei Naţionale pentru Romi. Mai multe detalii şi pe www.iraf.ro.

Comentarii

comentarii