Acasă Eveniment Mizeria de la Pădurea Verde, în atenţia voluntarilor „Let’s Do It, Romania!”

Mizeria de la Pădurea Verde, în atenţia voluntarilor „Let’s Do It, Romania!”

DISTRIBUIȚI

Timişorenii sunt chemaţi să se înscrie voluntari în campania „Let’s Do It România!”, care va avea loc pe 12 mai. Anul acesta, acţiunea de curăţenie naţională va îmbrăca o nouă formă: în fiecare judeţ vor fi propuse şi alese zonele în care se va face curăţenie, fiecare locuitor al ţării având astfel posibilitatea de a propune şi de a vota zona pe care şi-o doreşte curată. Numărul de zone din fiecare judeţ va fi stabilit în funcţie de zonele propuse, dar şi de resursele locale.

Printre primele propuneri se numără Pădurea Verde din Timişoara – Dumbrăviţa, Zona Lacului Surduc, Malul Timişului Şag – Albina, pădurea Snagov, Băneasa din Bucureşti, zona lacului Vidraru în Argeş, Codrii Paşcaniului în Iaşi sau Lacul lui Eminescu în Botoşani.

În urma etapei de vot, echipa „Let’s Do It, Romania!” va comunica zonele alese în fiecare judeţ pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro, zone care vor fi curăţate pe 12 mai. Întregul regulament al campaniei va fi disponibil în curând pe www.letsdoitromania.ro. După „Ziua de Curăţenie Naţională”, zonele curăţate vor fi monitorizate constant de echipele locale „Let’s Do It, Romania!”.

Obiectivul strategic al acţiunii din acest an este creşterea procentului de reciclare a deşeurilor colectate la 30% din numărul de saci colectaţi, de la 26% în 2011 şi 17% în 2010.

„Ziua de Curăţenie Naţională” nu este singurul proiect organizat de echipa „Let’s Do It, Romania!” în acest an. După data de 12 mai, 3 proiecte noi vor fi demarate: „Registrul Naţional al Deşeurilor”, „0 deşeuri” şi „Let’s Train It”. România este pe harta mondială – Ziua de Curăţenie Naţională este 12 mai, zi în care vor mai face curăţenie şi Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia.

Comentarii

comentarii