Acasă Actualitate Mizeria infernală din parcul Scudier Timișoara

Mizeria infernală din parcul Scudier Timișoara

1241
DISTRIBUIȚI

Una dintre petele negre ale Timișoarei este că de multe ori cetățeanul vrea să se stea în parc la umbră, dar nu poate, fiindcă multe băncile din parcul Scudier sunt pline de găinaț provenit de la ciori. Mai mult, tot în zona centrală rândunicile și-au făcut cuib la streașina unor clădiri și fac mizerii de nedescris pe jos.

Aici se adaugă și faptul că unii cetățeni certați cu civilizația și cu bunul simț atunci când se odihnesc pe băncile curate sparg semințe și scuipă cojile pe jos chiar pe trotuar. De asemenea, atunci când fumează aruncă chiștoacele țigărilor pe spațiul verde sau pe jos.

Poliția Locală Timișoara ne-a transmis că polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului acționează și pe linia luării de măsuri în cazurile în care se constată nerespectarea prevederilor HCL 371/2007 privind îngrijirea proprietăților deținute, a terenurilor sau a clădirilor aflate în proprietate.

De aceea în legătură cu igienizarea băncilor Poliția Locală va face o adresă către Primăria Timișoara pentru a dispune măsurile ce se cuvin ca să fie curățate acele bănci.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că, în conformitate cu prevederile HCL 371/2007 modificată, persoane fizice și juridice sunt obligate să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora, și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale.

De asemenea, trebuie să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora. Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 1500 și 2500 lei.

Comentarii

comentarii