Acasă Actualitate Mizerie şi poluare, lângă Spitalul Militar Timişoara

Mizerie şi poluare, lângă Spitalul Militar Timişoara

DISTRIBUIȚI

 

FOTO

Chiar în buricul târgului, vizavi de Piaţa 700, pe spaţiul verde, lângă zidul Spitalului Militar Timişoara, are loc o poluare masivă cu deşeuri, de multă vreme. Explicaţia este simplă: deşi nu este loc pentru parcare, mulţi timişoreni care merg în piaţă sau vin în vizită la cei apropiaţi internaţi în spital staţionează acolo, pe trotuar. În acelaşi timp când îşi dau seama că au peturi inutile în maşină sau alte gunoaie consideră că este benefic să scape de ele şi le aruncă pe spaţiul verde (cum se obişnuieşte în Timişoara), considerând că e ghenă de gunoi!

Deşi stratul de iarbă este mare, duminică, 28 aprilie, am descoperit gunoaie împrăştiate peste tot. Fără îndoială că pe primul loc erau pet-urile de bere şi de apă minerală, apoi hârtiile, dar şi molozul. 
În plus, în apropiere, se află şi staţia de autobuz. Timişorenii (sau ne-timişorenii) care în timp ce aşteaptă mijlocul de transport şi consumă un baton de ciocolată sau biscuiţi şi beau un suc preferă să arunce ambalajul în iarbă, decât să îl ducă acasă şi să îl abandoneze la ghena de gunoi. 
Amintim  că aşa cum arată Hotărârea Consiliului Local Timişoara nr. 371, din octombrie 2007, constituie contravenţie şi se sancţionează următoarele fapte: distrugerea sau deteriorarea spaţiilor verzi prin depozitarea de reziduuri menajere şi din construcţii; neefectuarea lucrărilor de întreţinere a zonei verzi limitrofe imobilelor sau blocurilor de locuinţe, până la limita carosabilului, fie prin mijloace proprii, fie prin societăţi comerciale specializate în executarea lucrărilor horticole, prin încheierea de contracte de prestări servicii sau nedepozitarea de către persoanele fizice, instituţii, societăţi comerciale, asociaţii de proprietari, a resturilor vegetale şi a celor provenite din tăieri de corecţie (ramuri) în saci menajeri cu o capacitate corespunzătoare, lângă europubelele aferente imobilului, în vederea ridicării lor de către operatorul serviciilor de salubrizare. Pentru nerespectarea acestor prevederi amenzile sunt cuprinse între 300 lei -1.000 lei pentru persoanele fizice şi între 2.000 – 2.500 lei pentru persoanele fizice şi juridice. 
 
{vsig}galerie/poluare11{/vsig}
 
Conform Poliţiei Locale Timişoara, în zonele în care sunt formate rampe clandestine de deşeuri se efectuează pânde şi controale pentru depistarea celor care abandonează deşeuri pe spaţii verzi, căi de circulaţie, locuri publice sau în alte zone nepermise. 
Poliţia Locală Timişoara poate fi sesizată de către cetăţeni, când observă diferite încălcări ale legii sau unii timişoreni aruncă deşeurile în locuri nepermise, la numerele de telefon 0256.968 şi la 0256.246.112.

Comentarii

comentarii