Acasă Economic ModaTim Investment a fost cumpărată de fondul de investiţii New Europe...

ModaTim Investment a fost cumpărată de fondul de investiţii New Europe Property Investments

DISTRIBUIȚI

Pachetul majoritar de acţiuni al ModaTim Investment S.A. şi ModaTim Properties S.A., cunoscute pentru dezvoltarea proiectului City Business Centre (CBC) Timişoara, este preluat de fondul sud-african de investiţii, New Europe Property Investments (NEPI).

 Omul de afaceri timişorean, Ovidiu Şandor, iniţiatorul investiţiei din centrul Timişoarei, va continua să asigure, până în 2015, administrarea întregului proiect şi se va ocupa de dezvoltarea corpurilor D şi E care urmează a fi livrate în următorii doi ani. Activităţile comerciale şi administrative vor fi coordonate în continuare de Ovidiu Şandor, iniţiatorul proiectului. Mai mult, acesta va duce la bun sfârşit dezvoltarea corpurilor D şi E, a căror livrare este prevăzută pentru iunie 2012, respectiv finalul lui 2013. „Implicarea unui fond de investiţii de talia NEPI constituie o garanţie pentru administrarea şi evoluţia proiectului şi reprezintă, totodată, un angajament pe termen lung pe care ni-l asumăm faţă de chiriaşii noştri”, precizează Ovidiu Şandor. Concretizarea interesului NEPI pentru City Business Centre, cel mai mare complex de birouri de clasă A din afara Bucureştiului şi una din cele mai mari investiţii realizate în ultimii ani în vestul ţării, întăreşte ideea conform căreia Timişoara oferă în continuare multe oportunităţi pentru investitori. “Încheierea acestei tranzacţii, unde ţin să subliniez contribuţia echipei de consultanţi Jones Lang LaSalle, este o puternică dovadă că şi în perioade dificile din punct de vedere economic pot fi dezvoltate proiecte de succes, cu condiţia ca la baza acestora să stea principii solide: viziunea şi intuiţia să fie completate de gândire strategică, abordare realistă şi etapizată, creativitate, perseverenţă şi mai ales multă muncă. Aş menţiona, de asemenea, că încheierea acestei tranzacţii ne va permite să ne lărgim orizontul urmărind noi oportunităţi de investiţii”, continuă Şandor. Alături de consultantul imobiliar Jones Lang LaSalle, un rol important în materializarea acestei tranzacţii l-au avut şi companiile NNDKP, care a asigurat consultanţa juridică şi PricewaterhouseCoopers (PwC) pe partea de consultanţă financiară si fiscala. ModaTim Investment SA şi ModaTim Properties SA au fost înfiinţate de către ModaTim SA. Societăţile sunt cunoscute pentru dezvoltarea proiectului City Business Centre Timişoara, cel mai mare complex de birouri de clasă A din afara Bucureştiului. City Business Centre Timişoara este un complex de birouri clasa A, situat în zona centrală a oraşului, ce va include 5 corpuri cu o suprafaţă de 43.000 mp închiriabili. În prezent, sunt date în folosinţă clădirile A, B şi C cu o suprafaţă totală de 25.000 mp închiriabili şi o rată de ocupare de peste 90%, urmând ca celelalte două să fie finalizate în 2012 şi 2013. În 2010, City Business Centre Timişoara a fost desemnat Green Building of the Year de către Romanian Green Building Council şi Office Development of the Year de către EuropeProperty.com. Printre chiriaşii City Business Centre Timişoara se numără Alcatel-Lucent, Microsoft, Autoliv, Visma Software, Wipro Technologies, Raiffeisen Bank sau BCR. Numărul persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în City Business Centre Timişoara depăşeşte 2.000

New Europe Property Investments plc este compania de holding a unui grup de firme infiinţat pentru a investi în clădiri de birouri, centre comerciale şi proprietăţi industriale, în principal în România, unde Grupul este activ de la înfiinţarea sa în 2007. Grupul este în prezent listat pe piaţa principală a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange şi începând din luna iunie 2011, este listat şi la Bursa de Valori Bucureşti.
 

Comentarii

comentarii