Acasă Actualitate Modelul penal de la Piețe utilizat la concursul de la Filarmonica Banatul

Modelul penal de la Piețe utilizat la concursul de la Filarmonica Banatul

DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz îl vrea neapărat pe Ovidiu Andriș la conducerea Filarmonicii Banatul. Și utilizează același model penal prin care usr-ista Cătălina Jahn a ajuns ”prin concurs” director adjunct la Piețe SA, fără a i se impune a avea experiență într-o funcție similară.

În 2021, la primul concurs organizat de primărie pentru funcția de manager al Filarmonicii, Ovidiu Andriș a fost singurul candidat respins fiindcă nu întrunea experiența necesară pentru această funcție – nu avea cinci ani experiență în domeniul studiilor absolvite, nici trei ani de management al unei instituții sau organizații neguvernamentale de cultură.

Concursul pentru postul de director a fost suspendat de justiție după ce Ioan Gârboni, fostul director al Filarmonicii Banatul din 2006, a contestat în instanță modul în care i-a fost încheiat contractul de management și calificativul primit.

Fritz l-a numit interimar pe respinsul Ovidiu Andriș, și nu pe mezzosoprana Aura Twarowska, solistă a Operei din Viena, care are doctorat în Muzică la Universitatea Națională de Muzică București, iar acum urmează cursuri doctorale în domeniul Management la Universitatea de Vest din Timișoara.

Marți, 3 ianuarie, pe site-ul Primăriei Timișoara au apărut rezultatele probei de dosare din cadrul noului concursului de management de la Filarmonica „Banatul” din Timișoara. Și a fost o surpriză de proporții. Dosarul lui Ovidiu Andriș, care conține același CV pe baza căruia i-a fost respinsă candidatura în 2021, a fost admis.

În schimb a fost respinsă candidatura lui Radu Popa, pe motive tehnice îndoielnice, și pe baza unei interpretări defectuoase a legii. Totul pentru ca Andriș, preferatul lui Fritz, să ajungă manager.

Ovidiu Andriș s-a aflat și în centrul unul scandal recent, care a vizat fraudarea concursului cu votare publică la Premiile Matei Brâncoveanu, organizate de Fundația Alexandrion, al cărui miză era un premiu de 12.000 de euro.

Ovidiu Andriș, fiul unui influent om de afaceri din Timișoara, era nominalizat printre cinci tineri care schimbă societatea în bine. După 28 de zile de concurs, în care se afla pe locul 2, la o distanță considerabilă față de primul clasat, pe numele lui Ovidiu Andriș a apărut un număr suspect de voturi, în urma cărora acesta a ajuns pe primul loc. Conform unui comunicat transmis de Fundația Alexandrion pe 26 mai 2021, “în data de 25 mai 2021 Fundaţia Alexandrion a sesizat o creştere amplă şi inexplicabil de rapidă a numărului de voturi, de la 1805 la 4373, pentru Ovidiu Andriş, unul dintre cei 5 finalişti ai Galei.” După ce raportul unei anchete realizate de o firmă specializată a arătat că votarea a fost fraudată, iar clasamentul a fost schimbat prin mijloace electronice neconforme cu regulamentul, trei dintre concurenți au decis să se retragă, iar Fundația Alexandrion a anulat ulterior concursul.

Comentarii

comentarii