Acasă Eveniment Modernizări la Aeroportul din Arad

Modernizări la Aeroportul din Arad

164
DISTRIBUIȚI

La Arad a fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor privind transformarea terminalului Cargo în terminal de pasageri, contract semnat între Aeroportul Internaţional Arad şi firma câştigătoare ICCO Energ.

Atât directorul general al Aeroportului, Dan Bălăcel, cât şi directorul comercial, Ovidiu Moşneag, sunt convinşi că noua aerogară va conta extrem de mult pentru atragerea la Arad a marilor operatori. Din punct de vedere al transportului de pasageri, Aeroportul din Arad intră într-o nouă perioadă, în care se pot oferi condiţii corecte, europene, atât din punct de vedere al fluxurilor de pasageri cât şi sub aspectul modernităţii. „După câteva luni de demersuri administrative, astăzi, Aeroportul Internaţional Arad reuşeşte să semneze contractul de modernizare. Acest proiect este susţinut de Consiliul Judeţean Arad, care asigură cofinanţarea şi în acelaşi timp garanţia, pentru că trebuie menţionat că banii care vor fi folosiţi pentru realizarea acestei investiţii sunt bani proveniţi din credit-furnizor, urmând ca în patru ani de zile Aeroportul să asigure rambursarea integrală a sumei. Avem din acest moment certitudinea că în maxim un an de zile de la semnarea contractului, lucrările de la Aeroportul Internaţional Arad vor fi finalizate. Sunt convins că Aeroportul Arad va reuşi în perioada următoare să atragă noi curse, depăşind acest impediment al dotării şi modernizării”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Din punct de vedere tehnic, noua aerogară va permite ca fluxurile de pasageri să fie în conformitate cu normele europene şi cerinţele autorităţilor în materie. „În momentul în care vom avea o negociere cu un operator aerian îl vom putea asigura că vom face faţă nevoilor şi cerinţelor lor. Modernizarea aerogării va asigura un flux de minim 280 de pasageri la oră, faţă de 100 cât permite în prezent. La finalizarea investiţiei, două aeronave cu o capacitate de 180 de locuri vor putea opera concomitent” , a explicat Ovidiu Moşneag, director comercial la Aeroportul Internaţional Arad.
Valoarea contractului este de 8.186.601 lei, iar termenul de execuţie este de 12 luni.

Comentarii

comentarii