Acasă National Modificări ale codului rutier. Autostopul – ilegal!

Modificări ale codului rutier. Autostopul – ilegal!

DISTRIBUIȚI

autostop

Veşti proaste pentru şoferii care încercau să facă un ban în plus de pe urmă autostopiştilor. Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care cei care transportă persoane fără să deţină autorizaţie vor fi penalizaţi, iar amenda nu este deloc de neglijat.

Între 1500 lei şi 5.000 de lei riscă să plătească cei care sunt prinşi că iau pasageri contra-cost.

Proiectul de lege îi vizează, în special, pe cei care fac ilegal taximetrie sau pe cei care transportă persoane între localităţi, însă nici cei iau autostopişti nu sunt iertaţi.

Proiectul de lege a fost propus către dezbatere de către Ministerul Transportului. Scopul proiectului este acela de a elimina practicile necinstite în activităţile de transport rutier de persoane şi reprezintă o măsură directă pentru:

– eliminarea efectelor negative majore asupra activităţii economice a întreprinderilor autorizate;
– eliminarea efectelor create asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate că urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier neautorizate desfăşurate de către persoane fizice sau juridice;
– eliminarea riscurilor ce privesc siguranţă circulaţiei rutiere că urmare a efectuării unor activităţi de transport rutier de persoane neautorizate;
– eliminarea concurenţei neloiale pe piaţă transportului rutier de persoane efectuat prin utilizarea neautorizată a autoturismelor.

Sursa: i-asigurare.ro

Comentarii

comentarii