Acasă Actualitate Modificări de restricții în 27 de orașe și comune din Timiș

Modificări de restricții în 27 de orașe și comune din Timiș

682
DISTRIBUIȚI

Marți, 13 aprilie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, s-a întrunit pentru a actualiza scenariile de restricții pe localități în funcție de evoluția ratelor de infectare pe 14 zile. Astfel, față de situația prezentată sâmbătă, restricțiile s-au modificat în 27 de UAT-uri, cu mențiunea că ratele în unele orașe sau comune au depășit atât pragul de 3, cât și cel de 4 sau chiar și cel de 7,5 cazuri la mia de locuitori. Concret, începând de miercuri:

– Au restricții pentru rate de peste 7,5: Gătaia și Peciu Nou;

– Au restricții pentru rate între 4 și 7,5: Checea, Giera, Buziaș, Pădureni, Parța, Pișchia, Sacoșu Turcesc, Șandra și Traian Vuia;

– Au restricții pentru rate de peste 3: Becicherecu Mic, Birda, Dudeștii Vechi, Fibiș, Giera, municipiul Lugoj, Nădrag, Nițchidorf, Buziaș, Gătaia, Pădureni, Parța, Peciu Nou, Pișchia, Sacoșu Turcesc, Șandra, Tormac, Traian Vuia și Voiteg;

– Au restricții pentru rate între 1,5 și 3: Belinț, Biled, Bogda, Comloșu Mare, Fârdea, Mănăștiur, Făget, Otelec, Saravale și Tomnatic.

Reamintim, în toate localitățile cu rate sub 4, magazinele se închid la ora 21.00, iar deplasările se fac doar cu declarație după ora 22.00, la fel și în zilele de luni, marți, miercuri și joi, în localitățile cu rate între 4 și 7,5.

La rate între 1,5 și 3 unitățile administrativ teritoriale sunt în „scenariu galben”, iar când acestea depășesc pragul de 3 se impune „scenariul roșu”. „Pe galben”, este limitat la 30% accesul în interiorul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, agențiilor de jocuri de noroc și instituțiilor de spectacole, în timp ce „pe roșu”, accesul în incinta acestora este interzis.

Suplimentar, la rate de peste 4, unitățile economice se închid la ora 18.00, iar circulația se restricționează după ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata trece și de 7,5, măsurile se aplică și în restul săptămânii. Dacă rata într-o localitate a trecut de 4 sau de 7,5, restricțiile impuse se modifică doar când aceasta revine sub 3,5 sau, respectiv, 7, și când trec două săptămâni de la impunerea scenariului mai restrictiv.

Comentarii

comentarii