Acasă Actualitate Modificări importante în Poliția Locală Timișoara. Se doresc schimbarea denumirii instituției și...

Modificări importante în Poliția Locală Timișoara. Se doresc schimbarea denumirii instituției și desființarea a 14 posturi

DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara ar urma să se restructureze. Marți, 7 iunie, pe site-ul primăriei a fost postat un proiect de hotărâre prin care se dorește aprobarea „reorganizării, schimbarea denumirii instituției, modificarea și aprobarea Organigramei, Statului de funcții, Regulamentului de Organizare și Funcționare și aprobarea coeficienților de ierarhizare a posturilor pentru Direcția Poliției Locale Timișoara”.

Concret, denumirea instituției se transformă din „Direcția Poliției Locale Timișoara” în „Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara”, vor fi desființate 14 posturi, iar salariile vor fi raportate la salariul minim brut pe țară. Odată cu schimbarea denumirii instituției, și directori nu vor mai fi „executivi”, ci devin „generali”.  În plus, se schimbă ușor și repartizarea structurilor – unele modificate, înființate sau desființate la rândul lor – către persoanele din conducere.

Drept argumente pentru reorganizare, în anexele proiectului de hotărâre, directorul Attila Hajdu a invocat necesitatea îmbunătățirii sistemului de menținere a ordinii publice, creșterea capacității preventive și reactive, optimizarea activității în domeniul inspecțiilor, creșterea calității serviciului polițienesc prin optimizarea structurii, necesitatea furnizării de servicii prompte, îmbunătățirea sistemului de management și utilizarea eficientă a resurselor umane.

În ceea ce privește numărul de posturi, acesta scade de la 372 la 358, ca urmare a calcului făcut de prefectură, fiind raportat la numărul de locuitori al municipiului, în conformitate cu legea. Așadar, funcționari publici nu vor mai fi 330, ci 317, iar funcțiile de conducere nu vor mai fi în număr de 24, ci de 20. În ceea ce privește personalul contractual, se elimină un singur post, și acela de execuție, urmând a fi o singură funcție contractuală de conducere și 40 de execuție.

Dintre posturile desființate, opt sunt de polițist local, unul de agent de securitate, unul de referent, trei de șef de birou și unul de șef de serviciu. Dintre acestea, ocupate sunt trei: șef birou la Biroul Transport Urban, șef birou la Biroul Reclamații, Sesizări și Evenimente și șef serviciu la Serviciul Dispecerat și Control Acces.

În continuare, în conducerea instituției vor fi tot patru posturi: unul de director general și trei de director general adjunct. Compartimentele din subordine le vor fi împărțite astfel:

  • Directorul general: Compartimentul Audit Public Intern, Serviciul Resurse Umane (cu două compartimente: Formare Profesională, Securitate și Sănătate în Muncă), Serviciul Juridic (cu Biroul Consultanță și Registratură), Biroul Relații Publice și Registratură, Compartimentul Intervenție Rapidă;
  • Directorul general adjunct 1: Serviciul Ordine Publică (cu Boriul Proximitate și Siguranță Publică și Biroul Poliția Piețelor), Serviciul Pază Obiective;
  • Directorul general adjunct 2: Serviciul Rutier (cu Biroul Siguranța Circulației), Serviciul Dispecerat (cu Biroul Monitorizare Video); Biroul Transport Urban și Patrulare Navală;
  • Directorul general adjunct 3: serviciile Inspecție Comercială, Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal, Protecția Mediului; Financiar Contabilitate și compartimentele Achiziții Publice, Control Intern Managerial și Managementul Calității, Logistic, Auto și Armament.

În ceea ce privește salariile, prin noul proiect, ar urma ca pentru prima oară să existe o ierarhizare a acestora pe baza unor coeficienți în cadrul Poliției Locale Timișoara. Astfel, veniturile vor fi raportate la salariul minim pe economie. Mai precis, vor fi calculate prin înmulțirea salariului minim cu un coeficient. În funcție de grad, directorul general va avea un coeficient de 7,2 sau 7,3; directorii generali adjuncți – de 7,1 sau 7,2; șefii de serviciu – de 6,3 sau 6,5; șefii de birou – de 6 sau 6,2. Pentru polițiștii locali, în funcție de nivelul de studii, clasă și grad profesional, coeficienții vor fi între 1,9 și 5,11. Totuși, dintre posturile de execuție, cel mai bine vor fi plătiți auditorii, aceștia având un coeficient care poate ajunge la 5,73.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat la:

https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=B12BE9A216D6D786C225885A003E92BA

Comentarii

comentarii