Acasă Actualitate Modificări la abonamentele rezidențiale ale TimPark. Vor putea fi făcute pe mașina...

Modificări la abonamentele rezidențiale ale TimPark. Vor putea fi făcute pe mașina de serviciu și vor putea fi achiziționate și online

DISTRIBUIȚI

Marți, 24 mai, consilierii locali din Timișoara, au aprobat mici modificări la noul regulament al serviciului TimPark. Vă amintim că trecerea serviciului de la SDM la primărie a fost aprobată în decembrie, iar regulamentul a fost votat în ianuarie și a devenit funcțional în la începutul lunii aprilie. Noile modificări vizează abonamentele rezidențiale: vor putea fi trecute și mașinile de firmă în această categorie, iar plata și eliberarea lor va putea fi făcută și online. Important de notat este faptul că, în continuare, fiecare cetățean va putea avea o singură mașină cu abonament rezidențial, indiferent dacă este cea personală sau cea de serviciu.

„Modificarea se referă la a permite abonament de rezident și pentru mașinile de firmă. În sensul că o persoană își va putea face tot un singur abonament. Dacă un cetățean își va dori să facă abonament nu pe mașina personală, ci pe cea de firmă, va fi posibil acest lucru. De asemenea, de săptămâna viitoare se vor elibera abonamente online pentru întreaga gamă de abonamente, adică inclusiv pentru cele rezidențiale, fără cele «speciale»” , a explicat viceprimarul Ruben Lațcău.

Cu ocazia acestui proiect de hotărâre, liberalii au reluat criticile generale la adresa regulamentului. „Se revine o bucățică în normalitate. Oare nu era mai firesc ca cineva să se gândească înainte de a face un HCL la această situație care a încurcat zeci de mii de timișoreni!”, a spus Simion Moșiu. „Aș spune că este doar o mică reparație, față de multitudinea de aberații care sunt conținute de noul regulament de parcare. Aș spune că aveți o șansă istorică să renunțați de tot. Nu face nimic altceva decât să-i irite, să-i enerveze pe oameni și să îi pună pe drumuri. Nu aduce niciun plus nimănui”, a adăugat Dan Diaconu.

Tot dintre liberali, Daniela Mariș a cerut anumite privilegii pentru societățile comerciale. Pe de altă parte, useriștii au lăudat regulamentul și l-au acuzat pe Diaconu de „fățărnicie”, pentru că și când acesta era primar exista un regulament. „Deși la început eram și eu confuz cu toate culorile și ce se întâmplă cu dungile albastre, acum se găsesc locuri de parcare în oraș. Nu cred că poate să conteste nimeni acest lucru. În zona centrală, la orice oră se găsesc unul-două locuri de parcare (libere – n.r.). E adevărat că pe zona verde, care este un pic mai scumpă, dar acest lucru este absolut natural în orice oraș european. Spațiul public este un spațiu valoros, finit ca resursă”, a declarat Răzvan Negrișanu.

La final, Diaconu a revenit cu o replică ironică: „Faceți o mare confuzie dacă considerați că vorbim despre același regulament și nu despre regulamentul reformat pentru care primiți aplauze, de altfel, în tot orașul. Am auzit numai cuvinte de laudă în tot orașul. A fost ceva deosebit de valoros. Știm că nu s-a născut nimeni care să folosească spațiul public gratuit. Totuși, de obicei oamenii fac ceva și apoi cer niște taxe, iar vopsitul cu albastru nu mi se pare chiar activitatea cea mai potrivită pentru mai multe parcări. Despre zona verde, să știți că locuri erau și înainte de «revoluția parcării”.

La final, Lațcău a oferit clarificări consilierilor local care încă aveau dubii asupra modificării: „Un abonament pentru un cetățean! Doar dăm posibilitatea ca acel abonament să fie pentru mașină de serviciu. O mașină – un om – un abonament”.

Comentarii

comentarii