Acasă Actualitate Modul ATI cu 10 paturi, în campusul de pe Stadionul CFR Timişoara,...

Modul ATI cu 10 paturi, în campusul de pe Stadionul CFR Timişoara, pentru tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2

502
DISTRIBUIȚI

Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) Timişoara, secţie externă de boli infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă “Dr. Victor Popescu” Timişoara, care asigură asistenţă medicală şi tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, montează un modul ATI cu 10 paturi în campusul de pe Stadionul CFR Timişoara.

În contextul evoluției situației epidemiologice actuale, a numărului crescut de pacienți cu forme medii/severe de COVID-19 și nevoia de tratament a acestora cu oxigen medical cu flux înalt, s-a realizat instalația de oxigen pentru un număr de 54 de paturi din cadrul secției de boli infecțioase și pentru 10 paturi din cadrul modulului ATI/ sistemul medical modular de izolare și tratament.

Modulul ATI a fost construit din containere modulare și dotat cu aparatură medicală de specialitate specifică asigurării suportului vital pentru monitorizarea și tratamentul persoanelor internate cu forme severe/critice. În data de 08.03.2021, s-a semnat contractul de execuție pentru proiectul electric și racordarea modulului ATI la branșamentul electric cu respectarea tuturor normelor de apărare împotriva incendiilor. Termenul de execuție a proiectului electric este de 7 zile, începând cu data de 09.03.2021.

Întreaga investiție pentru construcția modulului ATI, care cuprinde: containere modulare, 10 paturi electrice, aparatură medicală de specialitate, console de gaze medicinale, mobilier, precum și racordarea acestora la stocatorul de oxigen și la compresorul de aer medicinal au fost suportate în întregime din bugetul Ministerului Apărării Naționale.

Comentarii

comentarii