Acasă Actualitate Mofturi de 1 Decembrie

Mofturi de 1 Decembrie

190
DISTRIBUIȚI

1dec 13După impresionanta paradă militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României, care a reuşit să mobilizeze mii de timişoreni pe Bulevardul Revoluţiei, fiecare, la casa lui. Cei care au asistat la paradă au plecat cu gânduri frumoase, pentru că au fost invitaţi la ZIUA ROMÂNIEI.
Un grup de liceeni, fete şi băieţi, care aşteptau să traverseze intersecţia de la Continental spre BNR au auzit muzică de fanfară, înaintea începerii programului, iar fetele din grup, cu mult entuziasm au strigat: ”Militari, defilează, haideţi!” şi au luat-o la fugă printre oameni. Întregul grup s-a strecurat până aproape de Prefectură, să vadă Armata.
Cei mici aveau steguleţe cu tricolorul în mâini, bunicii aveau flori tricolore în piept, a fost minunat.

***

Altă lume, alte MOFTURI

De 1 Decembrie, privaţii care au ales să lucreze, au fost la muncă. Într-un hipermarket, inclusiv gândacul de bucătărie a muncit, dar din respect pentru cumpărători, s-a retras ruşinat, după o etichetă.

*

Unii dintre cumpărători au avut nevoie şi de câte ceva de la farmacie, aşa că au apelat la farmacia din acelaşi supermarket. Cu multă amabilitate, două tinere le-au spus tuturor celor care au avut nevoie de vreun medicament că nu pot servi, pentru că aşa este sistemul. Adică nu le funcţiona calculatorul. ”Este un sistem specific românesc”, au spus dânsele, foarte… ”superioare” şi ”ne-românce”. Le-am întrebat dacă patronul lor este român. Abia atunci şi-au dat seama că le-a luat gura pe dinainte: ”Nu, nu este român”. M-am întrebat, atunci, ce ai cu ţara mea, domnişoară?

*

Am plecat la următoarea farmacie, unde deşi sistemul computerizat mergea, domniţa vânzătoare era la fel de împotriva ţării, cu un alt moft. I-am spus ”La mulţi ani!”. Ea mi-a răspuns ”Mulţumim la fel, cu toate că e o ţară din care e mai bine să pleci”. I-am spus că ţara este aşa cum o facem noi, cum este fiecare dintre noi. Domniţa a tăcut. Nu ştiu de ce, dar pe loc mi-a venit în minte cuvântul ”HexiPharma”.

*

Am intrat într-un alt mega-magazin, iar printre rafturi, o adolescentă îi spunea prietenului ei că e foarte frumoasă atmosfera de sărbători în magazine, cu colinde de Crăciun, iar el i-a răspuns enervat că nu găsea raftul cu un anumit produs, că e o atmosferă de c…, ca şi ţara asta. Tânărul uitase că din ŢARA asta face parte şi el, şi că deci şi el este de c…

*

De 1 Decembrie, oamenii frumoşi la suflet au fost la defilare şi s-au bucurat împreună în Piaţa Operei, iar cei mici, oameni de MOFTURI, care nu au avut bunul simţ ca măcar în această zi să lase ŢARA în pacea ei şi să o respecte. Duceţi-vă, moftangiilor, la votare şi schimbaţi prin vot ceea ce nu vă convine! Nu fugiţi de acest drept constituţional! Vorbind de rău ţara, sunteţi parte a ei, la fel cum o pastilă de aspirină se numeşte generic acid acetil-salicilic, fiecare celulă a ei se numeşte la fel. Şi voi toţi, indiferent cât aţi fugi de România, veţi rămâne români, la fel cum nu se poate despărţi omul de umbra sa. O mână de hoţi nu înseamnă ŢARA. Aşadar, reevaluaţi aluatul din care faceţi parte!

Comentarii

comentarii