Acasă Actualitate Moment uimitor și unic, în PE: 12 preoți ortodocși au cântat Tatăl...

Moment uimitor și unic, în PE: 12 preoți ortodocși au cântat Tatăl Nostru, la inițiativa Mariei Grapini

1399
DISTRIBUIȚI

Marți 10 iulie, cu prilejul marii conferințe “Rolul Ortodoxiei în Europa și în România”, eveniment organizat și găzduit de europarlamentarul timișorean, Maria Grapini, a început cu un moment uimitor, cum nu s-a mai văzut vreodată: 12 preoți ortodocși au cântat rugăciunea Tatăl nostru, emoționâdu-i până la lacrimi pe cei prezenți.

“Nu cunosc dacă în istoria Parlamentului European a mai început vreo conferință cu cântarea rugăciunii Tatăl nostru de către 12 preoți ortodocși. Ieri am realizat acest lucru! Așa a început ieri conferința pe care am organizat-o în PE intitulată “Ortodoxia în Europa și România, în anul Centenarului! Mulțumesc Federației Filantropia din România care a fost prezența cu zece preoți din România!”, a spus Grapini.

Evenimentul, dedicat românilor și ortodocșilor din întreaga Europă, a fost un succes la scenă deschisă, confirmat de toți participanții. Au participat: Federația Filantropia din România, reprezentantul Bisericii Ortodoxe la UE, reprezentantul Bisericii Ortodoxe din Cipru, eurodeputați din Grecia, Cipru, România, o delegație din Timișoara și din partea Ambasada României în Bruxelles, Reprezentanța Permanentă la UE a României, români care trăiesc în Belgia. Au luat cuvântul reprezentantul bisericii din Cipru și eurodeputați din Grecia si Cipru, cu toții insistând pe nevoia unității și solidarității cu Biserica Ortodoxă.

Europarlamentarul PPU-sl este binecunoscut pentru implicarea în promovarea românismului, a celor mai sfinte valori ale țării pe care o reprezintă în PE, pentru sinceritatea și insistența cu care pledează cauza României, ori de câte ori intervine în plenul forului legislativ european, pentru dragoste de neam și țară. Demersurile Mariei Grapini sunt recunoscute de către reprezentanții diasporei române și salutate de toți cei care încă simt românește.  Acum, în An Centenar, europarlamentarul PPU-sl a continuat firesc organizarea acțiunilor și a evenimentelor speciale dedicate semenilor din țară și de pretutindeni.

“Am început cu cântarea rugăciunii Tatăl nostru de către preoții prezenți și am încheiat cu interpretarea a două cântece din folclorul bihorean de către un tânăr talentat, absolvent de canto. Ce poate fi mai minunat decât să pui la un loc credința, ortodoxia și cultură, să comunici cu sufletul și să construiești punți între oameni și națiuni? Acesta trebuie să fie proiectul european și național! De asemenea, am fost bucuroasă să am alături de mine la conferință pe tema ortodoxiei, pe colegul meu europarlamentar Kyrkos, din Grecia, pe care l-am întâlnit după 35 de ani, după ce am fost colegi la Politehnica din Iași. Am avut ocazia să discut cu ministrul Economiei din Austria – noul președinte al Consiliului UE, Margarete Schrambok. I-am adresat întrebări legate de programul președinției austriece pentru Piața Internă – proiecte concrete pentru IMM-uri! Surpriză a fost că m-a salutat în românește! După dezbatere am avut și o discuție privată și cred că ministrul Economiei din România ar trebui să intensifice colaboratea cu omologul austriac în vederea preluării președinției în ianuarie 2019!”, a explicat europarlamentarul timișorean.

 

Comentarii

comentarii