Acasă Eveniment Monarhiştii timişoreni sărbătoresc Ziua Independenţei

Monarhiştii timişoreni sărbătoresc Ziua Independenţei

DISTRIBUIȚI

eveniment monarhie

Filiala Timiş a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei organizează un eveniment cultural cu ocazia zilelor de 8 şi 10 mai.

În data de 8 mai 2014 se împlinesc 148 de ani de când Regele Carol I a pus piciorul în ţară. Cu această ocazie, ANRM – filiala Timiş organizează evenimentul cultural cu titlul „10 mai – Istorie şi legitimitate”, la Sala „Adam Muller Guttenbrunn” din Timişoara.

Înainte de începerea evenimentului, în foaier va avea loc o expoziţie cu vânzare de materiale promoţionale monarhiste, precum şi carte cu tematică monarahistă de la editura Curtea Veche. În cadrul evenimentului va avea loc o expoziţie cu documente regale din arhiva Bibliotecii Judeţene Timiş, prezentată de Tudor Creţu, directorul BJT. După intonarea imnului regal, participanţii vor asista la proiecţia unor secvenţe din filmului documentar „Nihil sine deo”, realizat de Marilena Rotaru. Vor urma dezbateri publice în cadrul cărora vorbi invitaţii: fostul primar Gheorghe Ciuhandu, profesor Elena Wolf, director al liceului Nikolaus Lenau, conferenţiar doctor Eugen Jurcă, preot greco-catolic.

În data de 10 mai 2014, la 137 de ani de la proclamarea independenţei de stat a României, susţinătorii monarhiei pot participa la Tedeumul de la Catedrala Mitropolitană, începând cu ora 16.30. După slujba religioasă, participanţii se vor deplasa la bustul Regelui Ferdinand din Piaţa Victoriei, pentru depunere de coroane de flori.

Comentarii

comentarii