Acasă Actualitate Morminte vandalizate, rampe de gunoi, lucrări fără autorizație, degradare și mizerie în...

Morminte vandalizate, rampe de gunoi, lucrări fără autorizație, degradare și mizerie în cimitirele din Calea Șagului și Calea Buziașului

451
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Cosmin Tabără cere voință și respect pentru aparținătorii celor decedați

În urma mai multor sesizări, viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a deplasat joi, 25 februarie, în patru din cele șase cimitire ale orașului, împreună cu consilierul local Simion Moșiu și Otilia Sîrca, șefa Biroului Cimitire. În două cazuri, în cimitirele din Calea Șagului și Calea Buziașului, problemele erau evidente. Printre altele, mormintele vandalizate nu s-au remediat, s-au format rampe de gunoi, iar unele lucrări au fost executate fără autorizație.

„Dacă despre spațiile de pe Rusu Șirianu și Calea Lipovei pot spune că sunt administrate destul de bine de societățile care le-au concesionat, nu pot spune același lucru despre Șagului și Buziașului.

În Șagului, după vandalizarea mormintelor, s-a atras atenția societății concesionare să ia măsuri de îndată, primăria făcând două notificări în acest sens, dar nu s-a remediat nimic. Rampe de gunoi clandestine, lucrări de extindere fără autorizație la o capelă, degradare și mizerie la grupul sanitar sunt doar câteva probleme sesizate aici. A fost chemată și Poliția Locală pentru a opri lucrările la capelă, iar concesionarul va primi sancțiuni.

Pe Calea Buziașului, cea mai mare problemă este cu o parcelă unde s-a format o rampă clandestină de gunoi, unde se depozitaseră chiar și televizoare, resturi din construcții, un cărucior pentru copii, cartoane etc… Gardul care rămăsese incomplet de la o lucrare anterioară a fost repoziționat, iar copertina capelei de la acest cimitir a fost reparată. Am solicitat concesionarului să amplaseze, suplimentar, containere și pubele”, prezintă viceprimarul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

De vină pentru situația actuală ar fi și societățile concesionare, astfel că Tabără le atrage atenția: „Dacă nu se respectă caietul de sarcini de către societățile concesionare, vom merge până la rezilierea contractelor”. Prima problemă care trebuie rezolvată, consideră viceprimarul, este cea a rampelor de gunoi. El dorește amplasarea de containere pentru colectarea selectivă și ca firmele concesionare să asigure și paza cimitirelor, așa cum prevăd contractele.

„Sunt lucrări care nu necesită mare efort, ci doar voință și mai ales respect pentru aparținătorii celor decedați”, încheie viceprimarul Cosmin Tabără.

Comentarii

comentarii