Acasă Eveniment Motocicliștii din Timișoara care nu respectă legea, amendați și în noaptea de...

Motocicliștii din Timișoara care nu respectă legea, amendați și în noaptea de joi spre vineri

437
DISTRIBUIȚI

Joi noapte, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Timiș și polițiștii locali din Timișoara au continuat să facă razii în trafic. Și de această dată, o importanță deosebită a fost acordată motocicliștilor care nu respectă legea. De joi, ora 20.00, până vineri, ora 04.00, au fost controlate 143 de mașini și 63 de motociclete, în total fiind legitimate 242 de persoane. Au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor ajungând la 11.750 de lei.

Cu o noapte în urmă, tot polițiștii de la „Rutieră” și polițiștii locali au oprit peste 70 de motocicliști și peste 100 de autoturisme, aplicând, într-un interval de opt ore, 31 de amenzi, 19 pentru șoferi și 12 pentru motocicliști. Valoarea totală a acestora a fost de 9.200 de lei. A fost depistat inclusiv un bărbat de 35 de ani care conducea o motocicletă fără să aibă permis.

În noapte de joi spre vineri, dintre sancțiunile aplicate, 31 au fost în baza OUG 195/2002, pentru diverse nereguli privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, trei au fost pentru motocicliști. Alte cinci amenzi au fost date în conformitate cu HCL 371/2007. Toate cele cinci au fost aplicate în cazul motocicliștilor, fie pentru motoare turate excesiv, fie pentru manevre periculoase în trafic. În total, au fost reținute trei certificate de înmatriculare, toate de la motocicliști, și un permis de conducere al unui șofer de mașină.

Acțiunile din noaptea de joi spre vineri s-au desfășurat pe strada Popa Șapcă, în Piața Consiliul Europei, bulevardul Antenei și strada Michelangelo. Obiectivul declarat al acestora a fost „prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării de către conducătorii de motociclete a legislației în vigoare”.

Comentarii

comentarii