Acasă Actualitate Motocicliştii turbaţi din Timişoara – de neoprit

Motocicliştii turbaţi din Timişoara – de neoprit

445
DISTRIBUIȚI

motocicleteMotoarele turate la maxim şi cursele nebuneşti de maşini şi motociclete au reînceput la Timişoara. Sutele de cai putere, zgomotul asurzitor şi pericolul iminent nu pare să poată fi oprit de Poliţia Rutieră Timişoara în ciuda zecilor de acţiuni ce urmăresc stoparea elanului bikerilor.

Pe Take Ionescu, Liviu Rebreanu, Calea Şagului, Popa Şapcă, Demetriade, în zona stadionului „Dan Păltinişanu”, dar chiar şi în centrul oraşului, noapte de noapte, se pot auzi zgomotele de motoare turate la maxim. Motocicliştii turbaţi au propriile reguli: îşi îndoaie sau îşi ascund plăcuţele de înamtriculare, dar cel mai grav – peste jumătate din cei ce gonesc pe şoselele oraşului fug de filtrele de poliţie.

Surprize… surprize pentru motociclişti

Şeful rutieriştilor din Timişoara, comisarul-şef Dumitru Domoşnean, are la mână un dosar extrem de voluminos în care sunt trecute toate infracţiunile şi amenzile aplicate de la începutul anului conducătorilor de motociclete şi mopede. Din păcate, este şi el conştient că lupta cu fenomenul este foarte greu de controlat. Domoşnean promite în următoarea perioadă surprize mari motocicliştilor ce sfidează toate regulile de circulaţie. „În ultima perioadă, toată atenţia şi efortul nostru a fost îndreptat către motociclişti. În primele şase luni ale anului am constatat 215 contravenţii la motociclete faţă de doar 86 în aceeaşi perioadă a lui 2013. Nu pot să spun că în 2014 am avut accidente la care vinovăţia să aparţină motocicliştilor, dar în sezonul estival trecut au existat destule accidente, unele mortale provocate din vina motocicliştilor. Nu vreau să mai ajungem aici”, ne-a declarat comisarul-şef Dumitru Domoşnean, şeful rutieriştilor din Timişoara.

Problema bikerilor – în atenţia primarului Nicolae Robu

Problema vitezomanilor pe două roţi a intrat şi în vizorul primarului Timişoarei. Nicolae Robu este pornit pe fapte mari şi cel puţin la nivel declarativ susţine că motoarele turate exagerat ale motociciştilor ar putea uşor fi făcute să tacă. „Pot să dau dispoziţii poliţiei locale să-i prindă, să-i oprească şi să-i sancţioneze şi să solicit acest lucru şi poliţiei judeţene, Poliţiei Municipiului Timişoara să procedeze la fel. Este inadmisibil ce fac aceşti indivizi. Pe lângă motociclişti mai sunt şi şoferi de maşini care tot la fel fac – adevărate curse prin oraş. Pe de-o parte produc zgomot, pe de altă parte pun în pericol viaţa unor cetăţeni. Noaptea există pericol de accidente. Acesta este de fapt motivul principal pentru care nici nu trecem semafoarele pe intermitent în timpul nopţii, aşa cum solicită unii cetăţeni, pentru că, din păcate, există destui inconştienţi care, în cazul în care semafoarele ar fi pe intermitent, ar presupune, în inconştienţa lor, că nu există niciun pericol să vină cineva de pe o stradă perpendiculară şi ar traversa intersecţia fără să se asigure. Le vom veni de hac cu certitudine acestor indivizi atunci când vom reuşi să implementăm proiectul de creştere a securităţii în oraş prin supraveghere video”, spune primarul Timişoarei Nicolae Robu.

Fugari, scamatori şi recidivişti

Din păcate, licitaţia pentru sistemul de supraveghere video al oraşului este încă blocată, iar toată grija rămâne în spatele rutieriştilor care au cerut deja întăriri. „Mergem şi pe activitatea de prevenire, prezenţa noastră în trafic contează mult. Am apelat şi la poliţia locală, poliţia municipiului Timişoara şi secţiile de poliţie. Organizăm zilnic filtre în diferite zone şi ne mutăm permanent. Trebuie să dăm senzaţia că suntem mulţi şi că îi putem surprinde oricând. Altă soluţie nu avem”, mai spune comisarul-şef Dumitru Domoşnean. De la începutul anului, cele mai multe amenzi şi dosare penale în rândul motocicliştilor au fost aplicate pentru viteză, lipsa căştii, alcool, lipsa vestelor reflectorizante, lipsa inspecţiei tehnice, conducere fără permis şi plăcuţe de înmatriculare aiurea. Unii dintre bikeri sunt cunoştinţe mai vechi ale oamenilor legii. Nu s-au potolit niciodată. „Avem persoane din rândul motocicliştilor amendaţi de mai multe ori. Vorbim de cei din grupurile de motociclişti de la stadion şi cei de pe Rebreanu, ce se întâlnesc la magazinul Profi. A fost un cuib şi pe Aradului, dar i-am împrăştiat, nu îşi mai fac apariţia. Avem probleme cu cei cu plăcuţe îndoite, ascunse sau cei ce fug de filtre. De urmărit cu mijloacele noastre din dotare nu ai cum”, mai spune Domoşnean.

Comentarii

comentarii