Acasă Actualitate Motoferăstraie falsificate de contrabandă

Motoferăstraie falsificate de contrabandă

DISTRIBUIȚI

“Îultimele luni, piaţa românească a fost invadată de diverşi comercianţi, care pun în vânzare motoferăstraie falsificate, aduse în ţară prin contrabandă. Utilajele contrafăcute seamănă foarte mult cu originalul, marca STHIL”, protestează STHIL. STHIL atrage atenţia cetăţenilor să nu se lase înşelaţi şi să nu accepte oferte care par atractive de la persoane care le vând pe stradă, la marginea drumului, în piaţă sau în orice alt loc neamenajat.
Totuşi uneltele pot fi identificate după următoarele caracteristici: numele inscripţionate pe utilaje reprezintă variante foarte asemănătoare cu denumirea originală, la care s-a modificat o literă sau mai multe (ex. Swool,…); numele mărcii este inscripţionat pe un autocolant, o etichetă sau este vopsit neglijent pe utilaj; utilajele nu au etichete de conformitate cu normele europene privind emisiile poluante sau cele privind testările de securitate a utilizării; nuanţa carcasei este uşor roşcată sau, dimpotrivă, mai deschisă, şi nu portocaliu strălucitor, ca la utilajele originale.
STHIL susţine că distribuitorii STIHL sunt autorizaţi să vândă numai în spaţii comerciale dedicate, marcate corespunzător cu sigla producătorului.

Comentarii

comentarii