Acasă Eveniment Mugur Isărescu – jovial la Timişoara

Mugur Isărescu – jovial la Timişoara

612
DISTRIBUIȚI

Guvernatorul BNR i-a premiat pe cei mai buni studenţi economişti din ţară
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a fost, marţi dimineaţa, la Universitatea de Vest din Timişoara, pentru a-i premia pe studenţii de la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor din cadrul UVT. Studenţii timişoreni au câştigat o competiţie de eseuri arbitrată de experţi BNR, la care au concurat cu colegi din cele mai prestigioase facultăţi de economie din ţară.  Într-un amfiteatru arhiplin, Isărescu a reuşit să nu plictisească pe nimeni, susţinând o prelegere condimentată cu glume şi bancuri.

„Lucrurile serioase, în România, nu fac rating”

Echipa din Timişoara care a câştigat prima ediţie a proiectului „Ziua porţilor deschise”, organizată de BNR, a fost compusă din trei studente de la FEAA din Timişoara. Isărescu, care este Doctor Honnoris Causa al Universităţii de Vest, a premiat şi conducerea instituţiei de învăţământ superior din Timişoara, pentru seriozitate… „De fiecare dată când vorbesc la Timişoara am o anume emoţie, vorbesc mai mult cu sufletul.

Le felicit pe studentele care au câştigat competiţia noastră şi conducerea Universităţii de Vest, în primul rând pentru seriozitatea de care dau dovadă. În România este nevoie de o acută educaţie economică. Noi, economiştii, în materie de rating suntem plictisitori. Avem un dezavantaj mare, deşi în general lucrurile cu adevărat serioase sunt plictisitoare”, a spus Mugur Isărescu, în Aula Magna a Universităţii de Vest. Isărescu a ştiut să nu fie plictisitor, ca un economist taciturn, la Timişoara. Prelegerea pe care a susţinut-o: „Eugeniu Carada, adevăratul ctitor al BNR. Banii şi istoria lor pe teritoriul României”, a fost condimentată cu bancuri şi glume uşor de gustat de către studenţii care au umplut până la refuz Aula Magna. Chiar dacă unele dintre poante îi vizau pe olteni… (n.r. – atât Isărescu, cât şi o mare parte dintre studenţii care învaţă la Timişoara provin din Oltenia). Dacă la prima ediţie a concursului „Ziua Porţilor Deschise” au participat doar primele cinci facultăţi cu profil economic din ţară, la anul, Isărescu a promis că studenţi din 12 universităţi de renume vor participa la competiţia organizată de Banca Naţională a României.
 

Comentarii

comentarii