Acasă Actualitate ”Muie” pentru Timișoara, de la primărie

”Muie” pentru Timișoara, de la primărie

DISTRIBUIȚI

Poate cuvântul din titlu pare dur, dar este luat dintr-un afiș, operă de ”artă”, amplasat, cu acceptul și finanțarea primăriei lui Dominic Fritz, chiar în zona centrală a Timișoarei, la câțiva pași de Domul Catolic și Muzeul de Artă.

Centrul de Proiecte Timișoara, al Primăriei Timișoara, ca să fie mai clar, dă o nouă palmă culturii. Și timișorenilor. Istorica Piață a Unirii, al cărei proiect a fost întocmit în 1733, a fost murdărită de o creația ”artistică” îndoielnică, importată de pe meleaguri dâmbovițene.

Afișul din imagine face parte din evenimentul ”On Her Side | De partea ei”, finanțat de primărie și realizat de Asociația Culturala Contrasens. Artista care dă ”muie” timișorenilor este Ana Petrovici-Popescu.

Proiect ”artistic multidisciplinar”, îl are ca și curatoare este nimeni alta decât ”celebra” Dana Sarmeș, director al Asociației Culturale Contrasens, care, fiind evaluator într-o comisie a Centrului de Proiecte, a primit cadou de la o altă comisie 60.000 de euro pentru trei proiecte proprii. După ce a luat atâția bani, s-a gândit să le dea ceva înapoi timișorenilor.  Cuvântul ”muie”, folosit de multe ori pe creația ”artistică” a Anei Petrovici-Popescu, se dorește să ducă la ”creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a problematicilor legate de violența de gen și a ciclului de abuz asupra femeilor”. Prin urmare autoarea lucrării folosește un abuz de limbaj pentru a combate violența de gen. C-așa-i în artă.

Comentarii

comentarii