Acasă Actualitate Mulţi timişeni nu au încredere în vaccinul pandemic

Mulţi timişeni nu au încredere în vaccinul pandemic

385
DISTRIBUIȚI

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a distribuit peste 600 de doze vaccin gripal pandemic (AH1N1), în vederea imunizării personalului medico-sanitar, studenţilor şi elevilor cu vârsta mai mare de 16 ani
Controversatul vaccin pandemic nu prea oferă încredere în Timiş, iar cel mai surprinzător este faptul că profesorii nu sunt introduşi în această ecuaţie de vaccinare. Virgil Popescu, preşedintele Sindicatului “Spiru Haret” Timiş, a declarat că normal ar fi fost să fie cuprinşi şi profesorii, dar asta a fost decizia guvernului şi numai protestele organizaţiilor sindicale ar mai schimba situaţia. “E nefiresc, fiindcă se lucrează cu copii, iar focarul de infecţie se poate răspândi şi de la copii la profesori, dar şi de la profesori la copii. Probabil, costurile sunt prea mari şi guvernul nu a dorit să facă cheltuieli cu nişte amărâţi de profesori şi învăţători”, a declarat Popescu.

“Nu am încredere în el!”

Poliţiştii, poliţiştii de frontieră din Timiş şi cadrele medicale nu prea ştiu deocamdată care e situaţia cu vaccinarea, dar părerile sunt împărţite: unii vor, alţii nu. Mariana Apostolache, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş, a declarat că deocamdată nu se ştie exact ce va fi. “Au fost distribuite vaccinurile, dar trebuie întocmite nişte registre: cine vrea sau nu vrea”, a spus Apostolache. Viorel Popa (foto), vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Timiş, a spus că este bine venită imunizarea, fiindcă poliţiştii de frontieră intră în contact direct cu foarte mulţi oameni ce vin din toate ţările lumii şi e foarte riscant. “Acum se primesc vaccinurile şi o să trebuiască să ne imunizăm. Eu, personal, cred că am să mi-l fac”, a spus Popa. Veronica Roth, preşedintele sindicatului din cadrul Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Timişoara, a declarat că ea nu se vaccinează. “Eu, ca angajată, nu îmi doresc să mă vaccinez cu acest vaccin, atât timp cât nu este foarte bine testat. Nu am încredere în el. Nu am discutat în mod deosebit cu personalul. Săptămâna viitoare vom aborda şi acest subiect. Se pare că se va face tabel cu toţi care vor să se vaccineze”, a spus Roth. Direcţia de Sănătate Publică Timiş a distribuit, prin medicii de familie, medicii de la cabinetele medicale şcolare şi prin medicii epidemiologi din compartimentele din spitale, peste 600 de doze de vaccin gripal pandemic (AH1N1) în vederea imunizării. “În prima etapa, conform dispoziţiilor Ministerului Sănătăţii, se vaccinează personalul medico-sanitar, studenţii şi elevii cu vârsta mai mare de 16 ani. În unităţile de învăţământ superior şi liceal, DSP Timiş a distribuit afişe pentru informarea şi mobilizarea tinerilor în vederea vaccinării contra gripei pandemice”, a precizat Viorica Dumitru, director adjunct al DSP Timiş. În Timiş au venit peste 65.000 de doze de vaccin pandemic, la începutul acestei săptămâni. Ministerul Sănătăţii susţine că imunizarea este indicată pentru siguranţă şi păstrarea sănătăţii publice, dar nimeni nu este obligat să se injecteze. Vaccinul nu se găseşte în farmacii.

Comentarii

comentarii