Acasă Actualitate Multe nereguli privind panourile publicitare din Timișoara

Multe nereguli privind panourile publicitare din Timișoara

640
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții au aplicat 207 sancțiuni în 2019, până la 23 octombrie, pentru felul în care sunt administrate panourile și alte sisteme publicitare. Acestea se adaugă amenzilor date pentru lipsa autorizațiilor la clădirile în construcții și întârzirea reabilitării clădirilor degradate.

În cazul afișajului publicitar, neregulile au privit lipsa autorizațiilor necesare pentru montarea de panouri sau alte sisteme publicitare pe clădirile în care își desfășoară activitatea, dar au existat și cazuri în care au fost lipite postere și afișe publicitare, unele de mari dimensiuni, în locuri în care acest lucru este interzis.

Societatea AD Trend Advertising 2017 SRL, spre exemplu, a primit două amenzi pentru astfel de fapte. În primă fază, a fost sancționată cu 4000 lei deoarece a amplasat un mesh publicitar pe o clădire de pe splaiul T. Vladimirescu, fără aviz din partea Primăriei. Apoi, a mai fost sancționată cu 3000 lei deoarece a amplasat un alt mesh de mari dimensiuni pe schela unei clădiri de pe aceeași stradă, fără aprobare, conform Legii 185/2013.

„Poliția Locală atrage din nou atenția atât persoanelor fizice cât și celor juridice că sancțiunile pentru nerespectarea legislației din domeniu și neobținerea documentației pentru amplasarea de panouri publicitare ori cu denumirea firmei sunt mari, ajungând până la 10.000 lei, motiv pentru care sunt obligați să obțină toate avizele din partea Primăriei Timișoara”, transmit autoritățile.

Pe organizatorii de evenimente, polițiștii îi atenționează să lipească afișe doar în locurile autorizate, altfel riscă să primească sancțiuni severe, între 1.000 și 2.000 de lei, și să fie obligați să le îndepărteze în termen de 15 zile. Au existat și cazuri, pe care polițiștii trasmit că le au în vedere, când acestea au fost lipite pe semnele de circulație, încurcând traficul.

Comentarii

comentarii